Käsityöt virkistävät. Ne myös rentouttavat ja sallivat ajatusten vaellella vapaasti. Taattua mindfullnessia! Samalla kun mieli rentoutuu ja päästää stressistä ja jännityksistä irti, syntyy konkreettista kädenjälkeä. Usein jopa uusia, luovia ideoita. Vasen ja oikea aivopuolisko nauttivat työskennellessään yhdessä ja jopa sydän hyräilee. Käsitöistä ja askartelusta on vaikea keksiä mitään negatiivista. Ehkä aikapula?

Ompeluseuratkin ovat heräilleet taas henkiin. Entisajan naisväellekin sallittu huvittelu/työskentelymuoto onkin mitä mainioin tapa hoitaa samalla sosiaalisia suhteita, kun syntyy kauniita, hyödyllisiä, turhamaisia, arkisia, vietteleviä, lämmittäviä ja sydämellisiä luomuksia. Perinne- ja hiljainen tieto siirtyvät eteenpäin. Porukassa on useimmiten aina joku, joka osaa neuvoa ja opastaa kinkkisen kohdan yli. Ja aina löytyy joku, joka tietää uusimmat kuulumiset mielenkiintoisista ihmisistä, ilmiöistä ja asioista!

Trendikkäissä kaupunkikeskustoista löytyy yhdistysten tai alan liikkeiden järjestäminä viini- ja neulomisseuraa. Ulkomailla näitä kutsutaan stitch’n’bitch -tapaamisiksi. Pään tuulettaminen tekee toki hyvää ilman alkoholiakin – vaikka on se kahvikin keskushermostostimulantti. Pääasia on kuitenkin käsillä tekeminen, ja niin halutessaan, sosiaalinen yhteys.

Kiireisen ja stressaavan illan päätteeksi itse saan laskettua verenpainetta neulomalla. Se rentouttaa, maadoittaa ja palauttaa tähän hetkeen. Neule tuntuu pehmeältä sormissa ja väri hemmottelee silmiä. Pian huomaan olkapäiden laskeutuneen korvien tasolta ja ajatusten leijailevan. Silmät seuraavat puikkoja ja silmukoita. Tasainen rytmi rauhoittaa hengityksen ja pulssin. Oikein, nurin, oikein, nurin…

Ja maailma on taas radallaan.

image