Avainsanat

, ,

Tattari on ennenkin antanut gluteenittomiin leivonnaisiin rukiin makua. Tämäkään kevyt rallilounas ei ollut poikkeus. Aura-kinkku-paprika -piirakkaan tuli mukava makumuisto muhevasta viljan mausta, kun käytin pohjan tekemiseen enimmäkseen tattarijauhoa. Koska teen piirakoiden ja pizzojen pohjat aina mututuntumalla, kerron nyt vain ainekset. 3 dl:aan vettä loraus ruokaöljyä ja leivinjauhetta jauhoihin sekoitettuna. Ja sitten vain sekoittamaan aineksia! Suolaa en laita pohjaan, jos täytteissä on sitä paljon. Tämäkin on ihan makuasia. Pizzapohjaan saatan laittaa mausteitakin, mutta tässä piirakkapohjassa tattarissa on niin paljon makua, ettei muita makuja tarvita. Täytteiksi laitoin kinkkusuikaleita, laktoositonta aurajuustoa, keltaista, punaista ja vihreää paprikaa, sipulin varsia silputtuna sekä päälle kananmuna-juustoraaste -seoksen. Kevyemmälläkin täytteellä selviäisi, mutta kun olimme lähdössä rallitien varteen, oli parempi tankata enemmän energiaa.

Kesäiseen salaattiin kuului lehtikaalia emännän kasvimaasta, tomaattia sekä kurkkua ilman siemeniä ja kuorta. Salaatin innoituksena oli kuulema ollut Safkaa -kirjat.

Ruokajuomana testasin uutta herukka&sitruunaruoho -kivennäisvettä (Novelle), joka sopi hyvin hellepäivän jano- ja ruokajuomaksi. Mieto maku, ottaen huomioon kirpsakat makujen lähteet.

Kevyttä ralliruokaa.

Gluteenitonta ja laktoositonta ralliruokaa.