Avainsanat

, ,

Tämä on helppo ja maistuvainen piirakka kaikille, joilla ei ole omaa personal chefiä eikä aikaa hifistelyyn. Alkuperäinen ohje on tainnut olla Valion, mutta koska olen reseptin jo kertaalleen muunneltuna kirjoittanut reseptivihkooni, en löytänyt sitä tähän hätään. Ohje on siinä mielessä helppo, että pohjaa tai täytettä ei tarvitse vatkata käsin eikä millään sähköisellä vimpaimella. Uunin toki tarvitsee. Ohjetta voi muunnella: itse käytin täytteessä kermaviiliä kerman sijaan ja pohjasta korvasin osan jauhoista tattarileseellä. Olen kovin innostunut tattarista, josta tulee ihana viljan maku leipiin ja leivonnaisiin. Ja tietenkin gluteenittomat jauhot voi vaihtaa tavallisiin, sekoitussuhteet ovat yksi yhteen. Mustikoita laitoin sopivalle tuntuvan määrän ja ripsottelin sekaan hieman perunajauhoja. Ja marjojen käytössä on vain mielikuvitus rajana!

Gluteeniton (laktoositon) mustikkarahkapiirakka

Pohja:

100 gr (laktoositonta) voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 kananmuna

1 tl leivinjauhetta

3-4 dl gluteenittomia jauhoja

Täyte:

1 prk (laktoositonta vanilja)rahkaa

2 dl kermaa

1 tl (vanilja)sokeria

250 gr mustikoita

 

1. Pehmennä voi tai margariini esimerkiksi mikrossa. Sekoita pehmenneeseen voisin sokeri.

2. Sekoita joukkoon kananmuna ja lisää jauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.

3. Sekoita kulhossa rahka ja kerma. Lisää (vanilja)sokeri.

4. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja kaada päälle täyte.

5. Ripottele päälle mustikoita ja päälle hieman sokeria.

6. Paista uunin keskitasolla 175-180 asteessa 30-40 minuuttia.

Gluteeniton ja laktoositon mustikkarahkapiirakka.

Gluteeniton ja laktoositon mustikkarahkapiirakka.