Avainsanat

, , , , , ,

Tähän reseptiin sain inspiraation ystävältäni, joka vähän aikaa sitten purki naapurinsa kesäkurpitsasumaa piirakkaan. Useilla viherpeukaloilla kun alkaa näihin aikoihin olla ongelmana keksiä, kuinka monella eri tavalla kesäkurpitsaa voi valmistaa (ja miten saada perhe jälleen kerran syömään sitä)! Oman reseptini kohdalla piirakka jäänee minun nautiskeltavaksi, sillä sieni-kasvis -vaihtoehto ei meillä muihin uppoa.

Tällä kertaa kesäkurpitsa tuli ihan kaupasta, mutta kanttarellit on vaari poiminut. Ihme, että näin kuivan kesän jälkeen hän on niitä ylipäätään löytänyt! Sen vertaa maukkaita sieniä ovat, että hallitsevat piirakan makukimaraa sipulista ja pohjan tattarista huolimatta. Kesäkurpitsa teki piirakasta muhevamman ja ruokaisamman. Kun tiesin syöväni piirakan itse, laitoin mukaan myös hieman hamppurouhetta sekä kasvis-villiyrttijauhetta.

Kanttarelli-kesäkurpitsapiirakka (gluteeniton ja laktoositon)

Pohja:

2,5 dl vettä

1 rkl ruokaöljyä

1 tl leivinjauhoa

ripaus suolaa

Tattarijauhoa

Puhtaita kaurahiutaleita

Täyte:

Kanttarellia

Kesäkurpitsaa

Sipulia

2 kananmunaa

200g juustoraastetta

1. Sekoita pohjan ainekset keskenään mieleiseksesi tahnaksi. Jos haluat, voit lisätä mausteita tai vaikkapa pellavansiemeniä. Öljyä tai voitele laktoosittomalla margariinilla piirakkavuoka ja painele taikina pohjalle ja reunoille.

2. Kuullota sipulit öljyssä tai laktoosittomassa margariinissa. Lisää esikäsitellyt (puhdistetut ja pannulla käytetyt) kanttarellit. Lisää hetken päästä paloiteltu kesäkurpitsa ja anna nesteen hieman haihtua. Kaada sitten seos piirakkapohjan päälle. Jos haluat, voit lisätä mausteita tai kuivattuja kasvis/yrttiseoksia päälle. Itse ripotin hamppurouhetta sekä kasvis-villiyrttijauhetta.

3. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita juustoraaste sekaan. Nostele piirakan päälle.

4. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia, riippuen uunin tehokkuudesta.

Napakanmakuinen kanttarelli-kesäkurpitsapiirakka.

Napakanmakuinen kanttarelli-kesäkurpitsapiirakka.

image