Avainsanat

, , , , ,

Tämä on kärsivällisen ihmisen ruokaa, tuumin tänään, kun paistelin halloumi-kesäkurpitsa -pihvejä. Sadonkorjuuruoka onkin kärsivällisen ihmisen hommaa, sillä (kaikenlainen) kasvattaminen vaatii pitkää pinnaa. Tosin paistellessani tein pari huomiota, jotka jouduttavat lopputulosta, joten älkää tehkö, kuten minä tein, vaan kuinka minä sanon 😉

Kesäkurpitsassa on paljon nestettä, mikä on tullut huomattua ennenkin. Pihvien kypsymistä edesauttaa muutama asia: jauhot, kananmunat ja nesteiden valuttaminen pois. Näistä jotain, tai kaikkia, kannattaa käyttää, muutoin joudut odottamaan pihvien valmistumista yhtä kauan kuin minä. Lyhytjänteiselle ihmiselle liian kauan! Perusohjehan on simppeli: halloumia ja kesäkurpitsaa. Nesteensitojaksi kananmunaa tai jauhoa tai molempia. Astetta edistyneempi versio on se, jossa raastetut kesäkurpitsa ja halloumi lepäävät lävikössä tovin ennen lopullisen seoksen paistoa. Pihveihin kannattaa annostella vain pari ruokalusikallista seosta, muuten niitä joutuu paistelemaan ikuisuuksia. Useimmissa ohjeissa sanotaan, että paista keskilämmöllä pari minuuttia puoleltansa, mutta itse paistoin (taas) ainakin kymmenen minuuttia. Ja tarkoitushan on vain kypsentää kananmuna, ei kärventää. Joten kannattaa pyrkiä vähentämään nesteen määrää! Lopputulos on kuitenkin vaivan väärti, sillä pihvit ovat herkullisia.

Reseptissä nestettä sitovat ainekset on laitettu sulkuihin, joten niistä voi käyttää jompaa kumpaa omasta ruokavaliosta riippuen. Tai jos nestettä tuntuu riittävän, niin molempia. 

Halloumia löytyy tavallisena, vähälaktoosisena ja laktoosittomana. Tässä käytin vähälaktoosista, kun vatsa sietää sitä pienet määrät silloin tällöin.

Halloumi-kesäkurpitsa -pihvit 

1 iso kesäkurpitsa tai 2 pientä (noin 750g)

200g vähälaktoosista tai laktoosintonta halloumia

(3-4 kananmunaa)

(2-3 rkl gluteenitonta jauhoa)

1. Raasta kesäkurpitsa ja halloumi raastimen isommalla puolella. Sekoita ja anna levätä lävikössä 10-15 minuttiia. Halutessasi voit vielä puristella nestettä pois.

2. Sekoita kananmunat ja /tai jauhot seokseen.

3. Paista keskilämmöllä muutama minuutti puoleltansa. Pihvi on valmis käännettäväksi, kun se pysyy paistinlastan päällä koossa ja on saanut kauniin kullanruskean pinnan.

Halloumi ja kesäkurpitsa eivät kaipaa muita mausteita rinnalleen.