Avainsanat

Itse tehty, rustiikkinen tervasaippua tuoksuu ja näyttää kauniille.

Itse tehty, rustiikkinen tervasaippua tuoksuu ja näyttää kauniille.

Kesällä herätin saippuaharrastukseni kauneusuniltaan. Olen muutaman vuoden ajan tehnyt itse saippuaa ja suorastaan hurahtanut siihen. Itse tehty saippua on mielestäni erinomainen lahja: se ei sinällään tuo maailmaan uutta turhaa tavaraa, sillä on käyttötarkoitus, ja mikä parasta: se poistaa itse itsensä.

Saippuasta saa kauniin. Olen sitä mieltä, että erityisesti herkkäihoiset ja allergikot ansaitsevat kaunista, koska joutuvat kieltäytymään niin monesta asiasta. Ja heistä vielä erityisesti lapset. Erityistuotteet ovat useimmiten tylsissä laitossaippuan muotoisissa pulloissa. Syötävien erityistuotteiden mausta, tai sen puutteesta, puhumattakaan. Ja pieni ripaus kaunista ei koskaan ole pahitteeksi, vai mitä pidätte tästä kengästä?

Saippua, jossa on vain oliiviöljyä ja vettä. Lipeä, jota tarvitaan saippuan valmistuksessa, neutraloituu saippuan kypsyessä vähintään neljä viikkoa.

Saippua, jossa on vain oliiviöljyä ja vettä. Lipeä, jota tarvitaan saippuan valmistuksessa, neutraloituu saippuan kypsyessä vähintään neljä viikkoa.

Tai tästä autosta?

Pick-upilla pesulle.

Pick-upilla pesulle!

Mietin pitkään saippuayrittäjäksi ryhtymistä, mutta rahkeet eivät ainakaan tässä vaiheessa riitä. Kosmetiikkalainsäädäntö on hyvin tiukka, ja hyvä niin. Nyt on kuitenkin tullut Tukesilta pieni helpotus eli harrastajat saavat myydä saippuoitaan tietyin ehdoin myyjäisissä. Valmistaudunkin nyt joulumyyjäisiin ja mahdollisesti jo ensi viikonloppuna pidettävään kirppistapahtumaan. Tämä tuo uutta jännitystä syksyyn!