Avainsanat

, , , ,

Päivien viilentyessä talvisiksi alkaa tehdä mieli haudutettavia ruokia. Aina ei kuitenkaan ole aikaa kypsytellä ja haudutella ruokaa tuntikausia, joten yritin keksiä ruuan, joka valmistuisi suht nopeasti. Ja jota jokainen perheenjäsen suostuu syömään. Meillä on jääkaapin ovessa lista ruuista, jotka käyvät/kelpaavat kaikille, ja sieltä usein bongaan seuraavat ateriat. Helpottaa ruokien ja ostoslistojen suunnittelua! Nyt silmäni osuivat sanaan risotto. Kun jauheliharuokia oli jo syöty useampia peräkkäin, niin aloin kehitellä reseptiä kanasta. Ja hyväähän siitä tuli. Tällä reseptillä ruokaa tulee isommallekin perheelle, joten tätä voi tehdä myös puolikkaan annoksen tai pakastaa loput.

Pehmeän pippurinen mozzarella-kanarisotto (gluteeniton, laktoositon)

700-800g kanasuikaleita
1,2 l vettä
5 dl risottoriisiä
1 kanaliemikuutio (Knorr on gluteeniton)
1prk laktoositonta pippurikermaa
175g mozzarellaraastetta
2-3 tl punaista currytahnaa
1 iso tai 2 pientä sipulia
(valkosipulia)
paprikaa
herneitä
öljyä tai juoksevaa laktoositonta margariinia

1. Pilko sipulit ja kuullota niitä hetki pannulla öljyssä tai margariinissa. Voit käyttää myös voin ja ruokaöljyn sekoitusta, tai vaikka vain voita. Lisää halutessasi myös valkosipulia. Pilko myös paprikat ja lisää nekin pannulle, kunnes hieman kuullottuvat.
2. Kypsennä kanasuikaleet pannulla.
3. Lisää kesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Helpoin tapa valmistaa risotto on vain lisätä riisit sekaan, kun koko vesimäärä kiehuu. Riisit voi myös kuullottaa kattilan pohjassa ensin tilkassa öljyä ja sitten lisäillä vettä aian sitä mukaan, kun riisinjyvät ovat imeneet veden itseensä.
4. Lisää kiehuvaan veteen riisit ja kanaliemikuutio. Kun se on liuennut, lisää kanasuikaleet ja kasvikset. Herneet voit lisätä tässä vaiheessa, samoin currytahnan.
5. Anna risoton porista kannen alla keskilämmöllä 18-20 minuuttia, tai sen ajan, mitä riisipaketin kyljessä sanotaan. Kun neste on melkein imeytynyt riiseihin, lisää pippurikerma.
6. Kun risotto taas pulpahtelee, lisää mozzarellaraaste. Kun se on sulanut ja riisit ovat imeneet nesteen, valmista on.

Pehmeän pippurinen mozzarella-kana -risotto maistuu koko perheelle. Kattausapurin kädet ehtivät kuvaan mukaan :)

Pehmeän pippurinen mozzarella-kana -risotto maistuu koko perheelle. Kattausapurin kädet ehtivät kuvaan mukaan 🙂