Avainsanat

, , , ,

Ihana Soile Perkiö! Ihana Hannele Huovi! Ihanat muumit!

Olen kovin ihastunut ja tykästynyt tähän laulukirjaan. Kolmivuotias tytärkin pitää kovasti näistä lauluista ja pyytää usein laittamaan ”muumilaulun”. Sitten laulujen tahdissa tanssitaan pitkin keittiötä. Lauluja onkin paljon ja ne ovat kaikki tehty kuulijaa, aikuista tai lasta, ja kuluttajaa aliarvioimatta. Kirja kuvituksineen on kaunis (Riina Kaarla), Huovin tekstit osuvia ja tarttuvia, samoin kuin Perkiön sävellykset. Laulajia (mm. Johanna Kurkela ja Eija Ahvo) myöten teos on laadukas.

En ole musiikin asiantuntija, mutta pidän kovasti siitä, että Perkiö on valinnut mukaan eri tyylilajeja. Nykylapsen makuun sopii sekä perinteisempi musiikki että räppi. Jopa lattarirytmejä on mukana! Huovin sanoitukset ovat positiivisia ja kannustavia. Vaikka hattivattien matkassa voi olla jännittävää, siitäkin selviää. Ylipäätään teoksen henki on lämmin ja kannustava ajatuksella: Elämä on seikkailu. Lisäksi teeman taitaa olla, että jokainen on hyvä tyyppi. Ja aina voi pistää juhlat pystyyn!

Voin suositella tätä musiikkikirjaa ja cd:tä lämpimästi pukinkonttiin tai muuten vain lahjaksi (enkä edes saa näistä kehuista muuta palkkaa kuin sen ilon, että joku toinenkin lapsi pääsee tälle lauluretkelle mukaan).

Soile Perkiö – Hannele Huovi: Muumiperheen lauluretki. Tammi 2014.

Hyväntuulinen Muumiperheen lauluretki tanssittaa mukaansa ikään katsomatta.

Hyväntuulinen Muumiperheen lauluretki tanssittaa mukaansa ikään katsomatta.