Avainsanat

, , ,

Kinkku-juusto -hevosenkenkiä, ei kun sarvia, lainareseptillä testattuna. Erinomaisia!

Kinkku-juusto -hevosenkenkiä, ei kun sarvia, lainareseptillä testattuna. Erinomaisia!

Tämä resepti EI ole omani, vaan se löytyy Suvin Gluteenitonta leivontaa -blogin sivulta. Facebookin Keliakia-ryhmässä tätä reseptiä on kehuttu niin kovasti, että epäilyistäni huolimatta päätin uskaltaa itsekin kokeilla. En siis epäillyt itse reseptiä hetkeäkään, vaan omia taitojani gluteenittomana leipurina. Piirakkapohjat sun muut sekalaiset taikinat kyllä onnistuvat, mutta kaulintaa ja pientä piperrystä vaativat taikinat pelottavat.

Seurasin ohjetta tarkasti, kuten teen aina, kun onnistuminen epäilyttää tai jänskättää. Jauhoseos ei ollut linkin ohjeessa mainittua, mutta vastaavanlaista. Lisäksi käytin laktoosittomia maitotuotteita. Nyppiessäni voita jauhojen sekaan olin jo varma, että tästä ei tule mitään. Onneksi olin väärässä! Taikinaa vaivatessani – kyllä, sitä pystyi vaivaamaan – ilahduin huomatessani, että taikinasta oikeasti tulee pallo, joka irtoaa kulhosta.

Sitten taikinaa piti kaulia. Ihan hyvä muuten, mutta minulla ei ole oikeaa kaulinta. Tyttärelleni mitään hiiskumatta lainasin hänen pientä, muovista leikkikaulintaan. Toimi vallan mainiosti. Pyöritellessäni täytettyjä kolmioita sarviksi tajusin, etteivät luomukseni juurikaan muistuta sarvia, joten pipersin niistä suosiolla hevosenkenkiä. Ilmeisesti minussa piilevä heppatyttö pääsi valloilleen!