Avainsanat

, , , , , , ,

Savulohitäytteiset goudamadeleinet kruunaavat Uuden vuoden juhlapöydän.

Savulohitäytteiset goudamadeleinet kruunaavat Uuden vuoden juhlapöydän.

Uudenvuoden herkkupöydästä paikkansa ansaitsevat herkulliset savulohitäytteiset goudamadeleinet. Madeleine-pikkuleipiin tutustuin Facebookin Keliakia-ryhmässä, jossa sain monta hyvää vinkkiä, mihin hankkimiani pikkuleipävuokia voi käyttää. Vuoat sattuivat olemaan madeleinevuokia. Koska Uuttavuotta juhlitaan huomenna, ajattelin kokeilla hieman sovellettuna Liian hyvää -blogista löytynyttä juustomadeleinereseptiä. Tällä annostuksella tulee 14 noin puolen kämmenen kokoista madeleinea, jotka voi halkaista ja täyttää. Savulohitäytteeseen sovelsin Hellapoliisin lohimoussen reseptiä ja sattumoisin kalatiskillä oli leppäsavustettua kirjolohta tarjolla. Vielä ehditte mukaan, sillä tämä illanistujaisherkku on helppo ja nopea tehdä!

Goudamadeleinet (gluteeniton, laktoositon)

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 tl leivinjauhetta

2 isoa munaa

3 rkl laktoositonta creme fraichea

100-120g raastettua Goudaa (Rainbowilta löytyy laktoositonta, 10 kk kypsytettyä)

suolaa ja muita mahdollisia mausteita

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka. Sekoita kananmunat, juustoraaste, suola ja creme fraiche. Lisää leivinjauhe muihin jauhoihin ja yhdistä seokset. Sekoita voimakkaasti tai vatkaa sähkövatkaimella nopeasti. Taikina kiinteytyy hetkessä. Nostele kahden ruokalusikan avulla keot vuokien syvennyksiin. Keot siloittuvat uunissa ja täyttävät koko syvennyksen.

2. Paista 200 asteessa 12-13 min.

Savulohitäyte (gluteeniton, laktoositon)

200 g savulohta

1 pieni punasipuli

1 pieni omena

125 g laktoositonta maitorahkaa

75 g laktoositonta smetanaa

ripaus sokeria

tuoretta tilliä maun mukaan

1 dl kuohukermaa

1. Pilko pieniksi ja laita kaikki muut ainekset paitsi kuohukerma kulhoon. Itse käytin pientä silppuria enkä soseuttanut sauvasekoittimella, koska pidän rouheisemmasta suutuntumasta. Voit tehdä moussen niin halutessasi.

2. Vaahdota kerma ja nostele se varovaisesti muun seoksen joukkoon. Täytä madeleinet tai nauti muuten vain leivän päällä.