Avainsanat

, , , ,

Kana-juusto -täytteiset enchiladat maistuvat sekä pieneen että isoon nälkään. Ja ei, alareunassa ole vihreä aine ei ole sammakonkutua vaan (kaupan) jalapenorelissiä!

Kana-juusto -täytteiset enchiladat maistuvat sekä pieneen että isoon nälkään. 

Helpot enchiladat ruokapöytään tai illanistujaisiin koostuvat tortilloista, kanasta, tomaatista, juustoraasteesta, salsasta/paholaisenhillosta ja mausteista. Tortilloja ja mausteseoksia löytyy myös gluteenittomina. Käytin tällä kertaa omatekoista (miedompaa) paholaisenhilloa ja valmista fajitas-maustesekoitusta.

Enchiladat tehdään laittamalla yksi tortilla paistinpannulle, asettelemalla täytteet päälle ja päällimmäiseksi toinen tortilla. Juustoraaste sulaessaan sitoo täytteet sekä tortillat toisiinsa. Juju on siinä, että antaa enchiladan kuumentua kunnolla painellen lastalla sitä tiiviimmäksi, jotta se on helppo kääntää ympäri.

Usealle ruokailijalle tehdessä kannattaa käyttää kahta paistinpannua, ennen kuin nälkäiset ruokavieraat odotellessaan syövät lautasen parempiin suihin!

Enchiladat kana-juusto -täytteellä (gluteeniton, laktoositon)

n. 8 enchiladaa

500-600g maustamattomia kanasuikaleita

175g laktoositonta juustoraastetta

gluteenittomia tortilloja

tomaattia

salsaa/paholaisenhilloa

fajitas-maustesekoitusta

1. Kypsennä kanasuikaleet ja mausta ne mausteseospussin ohjeen mukaisesti. Siirrä ne leikkuulaudalle, pilko pienemmiksi ja jätä odottamaan täyttövaihetta.

2. Pilko tomaatit valmiiksi.

3. Laita ensimmäinen tortilla pannulle. Levitä sen päälle lusikalla salsaa tai paholaisenhilloa. Ripottele kanaa, asettele tomaattiviipaleita ja lopuksi juustoraastetta. Laita toinen torilla ”kanneksi”.

4. Painele enchiladaa lastalla tiiviimmäksi. Anna kuumentua keskilämmöllä 5-10 minuuttia. Käännä ympäri lastan avulla ja anna tekeytyä vielä viitisen minuuttia.