Avainsanat

, , , ,

Koskenlaskija Ruoka toimii yllättävän hyvin pizzapohjassa. Lisäksi vuohenjuustoa ja mozzarellaraastetta.

Koskenlaskija Ruoka toimii yllättävän hyvin pizzapohjassa. Lisäksi vuohenjuustoa ja mozzarellaraastetta.

Tein Mitä tänään syötäisiin? -ohjelman Koskenlaskijapizzan innoittamana kolmen juuston pizzaa. Koskenlaskija kuulosti mielenkiintoiselta vaihtoehdolta tomaattisoseelle/murskalle pizzapohjan päälle. Tuunasin ohjetta meidän perheelle sopivammaksi muun muassa jättämällä oliivit pois ja lisäämällä päälle mozzarellaraastetta. Pizzasta tuli odotettua tuhdimpi, joten kaksi juustoa riittänee seuraavalla kerralla! Kiva vinkki oli myös auringonkukansiementen lisääminen pohjaan. Ne toivat mukaan mukavaa rouskuvuutta.

Tällä ohjeella tulee noin pellillinen pizzaa.

Koskenlaskija-vuohenjuusto -pizza (gluteeniton)

Pohja:

3 dl vettä

2-4 dl tattari- tai muita gluteenittomia jauhoja

1 dl auringonkukansiemeniä

1-2 rkl oliiviöljyä

1 tl leivinjauhetta

suolaa

(kuivattuja yrttejä ja mausteita maun mukaan)

Täyte:

rasia miniluumu- tai kirsikkatomaatteja

1 tlk Koskenlaskija Ruoka -juustoa

1 sipuli

vuohenjuustoa paloina tai viipaleina

mozzarellajuustoraastetta

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla.

2. Kaada noin 3 dl vettä taikinakulhoon. Lisää leivinjauhe jauhojen joukkoon ja kaada seos kulhoon. Lisää oliiviöljy, auringonkukansiemenet, suola ja muut mahdolliset mausteet. Sekoita paksuksi tahnaksi. Levitä tahna ohuehkoksi pohjaksi leivinpaperin päälle.

3. Levitä lusikalla sulatejuusto pohjan päälle. Purkki on riittoisa, joten ei haittaa, vaikka kaikki juusto ei tule käytettyä.

4. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja ripottele pohjan päälle. Halkaise tomaatit kahtia ja asettele sipulien päälle ja lomaan. Ripottele myös vuohenjuustokuutiot tai -viipaleet. Lisää lopuksi mozzarellaraaste.

5. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto sulanut.