Avainsanat

, , , , ,

Nopea ja helppo juustoinen kalakeitto tyynnyttää isommankin nälän.

Nopea ja helppo juustoinen kalakeitto tyynnyttää isommankin nälän.

Koskenlaskijalla ryyditetty kalakeitto on perheemme takuuvarma hitti, joka uppoaa myös kalaan yleensä epäluuloisesti suhtautuviin perheenjäseniin. Käytän keitossa pakasteseitä, joka on edullinen proteiinipakkaus epäkalamaisessa olomuodossa. Kun keiton kruunaa sulatejuustolla, myös useampi pussi keittojuureksia katoaa vatsoihin kuin huomaamatta. Näppärää, eikö totta?

Tällä reseptillä saa helposti ja nopeasti ison kattilallisen keittoa, jolla ruokkii perheen taas pari päivää. Vinkki: perunat voi kuoria ja paloitella valmiiksi jo etukäteen ja säilyttää jääkaapissa kylmässä vedessä, niin aikaa ei työpäivän jälkeen tuhraannu kuorimiseen ja pilkkomiseen.

Juustoinen kalakeitto (gluteeniton, laktoositon)

1 litra vettä

2 rasiaa pakasteseitä

1 pakkaus Koskenlaskija (Voimakas) sulatejuustoa (laktoositon)

2 kalaliemikuutiota (Knorr on gluteeniton)

3-4 pussia keittojuureksia

5-6 sopivasti kiinteää perunaa (jauhoinen peruna hajoaa keittoon)

1. Mittaa kattilaan vesi ja kiehauta se. Lisää kalaliemikuutiot, keittojuurekset, seiti (joko annospaloina tai fileinä, kummatkin hajoavat keitossa) ja paloitellut perunat.

2. Kun perunat ovat kypsiä, lisää paloiteltu sulatejuusto (tai lusikoi, riippuen millaista sulatejuustoa käytät) ja anna juuston sulaa. Jos keitto tuntuu liian muhennosmaiselta, lisää vettä oman maun mukaan. Voit kiehauttaa keiton uudestaan, Koskenlaskija ei siitä säikähdä. Sekoita kunnolla.