Avainsanat

, , , , ,

Keittiönpöydällämme on maljakoissa narsisseja, tulppaaneja ja koivun oksia hiirenkorvilla. Eriväriset höyhenet ja pajunoksat kertovat, että ensi sunnuntaina virvotaan. Blogit ja aikakausilehtien kannet täyttyvät mitä herkullisimmilla kuvilla ja resepteillä: kyllä, pääsiäistä kohden matkataan!

Minä inspiroiduin Pörden keittiön persikka-rahkapiirakan ohjeesta. Päätin tehdä vielä helpomman version eli käytin mustikkapiirakan ohjetta, mutta vaihdoin mustikoiden tilalle persikat. Tätä ohjetta kun noudattaa, ei tarvitse edes sähkövatkainta kaivaa kaapista. Tämä piirakka ei ole kovin makea, mutta sokerin määräähän voi halutessaan lisätä.

Kolmivuotias persikka-apuri asetteli hedelmäviipaleet vuokaan. Vaniljarahkaseos odottelee vuoroaan. Ja ei, helmet ja höyhenet eivät ole yllätystäyte, vaikka pinjataleivonnaiset houkuttelevatkin kokeilemaan!

Kolmivuotias persikka-apuri asetteli hedelmäviipaleet vuokaan. Vaniljarahkaseos odottelee vuoroaan. Ja ei, helmet ja höyhenet eivät ole yllätystäyte, vaikka pinjataleivonnaiset houkuttelevatkin kokeilemaan!

Persikkapilkahdus!

Persikkapilkahdus!

Vanilja-persikka -rahkapiirakka (gluteeniton, laktoositon)

Pohja:

100 gr laktoositonta voita tai margariinia

0,5 dl hienoa sokeria tai (raaka)ruokosokeria

1 kananmuna

1 tl leivinjauhetta tai 0,5 tl ruokasoodaa

3-4 dl gluteenitonta jauhoa tai jauhoseosta

Täyte:

1 prk laktoositonta vaniljarahkaa

2 dl laktoositonta kuohu- tai vispikermaa

1 tl vanilja- tai (raaka)ruokosokeria

1 tlk säilykepersikoita tai 4-5 tuoretta persikkaa koosta riippuen

 

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

2. Pehmennä voi mikrossa tai käytä huoneenlämmössä pehmennyttä voita. Voit käyttää myös margariiniia. Sekoita sokeri voihin tai margariiniin.

3. Sekoita joukkoon kananmuna. Lisää leivinjauhe tai ruokasooda jauhoihin ja lisää ne kulhoon. Sekoita tasaiseksi.

4. Painele taikina piirakkavuuan pohjalle. Lisää viipaloidut persikat.

5. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada persikoiden päälle.

6. Paista 200 asteessa noin 35-40 minuuttia.