Avainsanat

, , ,

Maanläheinen Vappu Pimiä on kirjoittanut konstailemattoman Vapun reseptikirjan, joka kutsuu läheiset viihtymään lämmöllä kokattujen aterioiden ääreen.

Maanläheinen Vappu Pimiä on kirjoittanut konstailemattoman Vapun reseptikirjan, joka kutsuu läheiset viihtymään lämmöllä kokattujen aterioiden ääreen.

Suositulta toimittaja-juontaja Vappu Pimiältä on ilmestynyt ruokakirja. Pimiällä on televisiossa myös oma ruokaohjelma, jossa hän kokkaa mökillään ruokaa julkisuudesta tuttujen ihmisten kanssa. Hänen reseptejään on julkaistu myös netissä ja naistenlehdissä.

Vapun reseptikirja on konstailematon ulkoasultaan ja tekstiltään. Helposti lähestyttävä, kuten kirjoittaja itsekin. Kotoisa tunnelma välittyy. Pimiä kirjoittaakin esipuheessaan ensimmäisistä leivontamuistoistaan isomumminsa kanssa. Hän kertoo edelleen laittavansa ruokaa suurella sydämellä. Ruoka-annoksen ei tarvitse olla taideteos, kunhan se vain maistuu ruokailijalle. Näin se on minunkin mielestäni.

Kauniisti stailattujen kuvien siivittämä kirja jakautuu alkuruokiin, keittoihin, salaatteihin, kaloihin, lihoihin, pastaan, lisukkeisiin ja sooseihin sekä makeisiin. Joka reseptin kohdalla Pimiä kertoo siihen liittyvän ruokamuiston. Hän kirjoittaa toivovansa, että lukija kokisi ruokaoivalluksia.

Sinänsä kirja ei tarjoile mitään uutta, mutta kirjoittajan sydämellisyys tulee läpi ja viehättää. Se rohkaiseekin kokeilemaan reseptejä ja mielellään isolle joukolle – ainakin rakkaudella.

Gluteenittomia reseptejä löytyy paljon mm. lihoista, kaloista ja keitoista. Niissä ei alun alkaenkaan ole mitään gluteenillista. Makeistakin löytyy reseptejä, joissa ei ole käytetty gluteenillisia jauhoja tai ei jauhoja ollenkaan, kuten ananascarpacciossa.

Itse otan kokeiluun tuoretomaattikeiton, carnitaksen (meksikolaisen nyhtöpossun) ja lisukkeista salsan sekä fenkoli, kesäkurpitsa ja pinaatti lisukkeen. Makeista jälkiruuista ja herkuista juuri nyt on sesongissa marinoidut mansikat ja mascarponekerma.

Tämä kirja sopii kaikille, jotka kokkaavat sydämellä. Konstailemattomia reseptejä, joissa ei ole turhan paljoa aineksia. Laita ruoka tulille, ja voit viettää illan ystävien kanssa etkä keittiössä hikoilemassa!

Kirjaston kirja.

Vappu Pimiä: Vapun reseptikirja. 177 sivua. Cozy Publishing, 2014.