Avainsanat

, , , , ,

Saippuapajalla on ollut vilkasta helteistä huolimatta. Olen tehnyt useita erilaisia saippuoita erilaisilla muoteilla, öljyillä, tuoksuilla ja väreillä. Oliiviöljyä ja vettä sentään löytyy jokaisesta, sillä pidän oliiviöljyn jättämästä tuntumasta ihollani. Kaikki eivät siitä pidä, mutta sen vuoksi onkin olemassa erilaisia reseptejä. Oliiviöljy ei kovin vaahtoa, mutta on iholle hellävarainen. Erilaisia kuplia saa sitten aikaiseksi erilaisilla öljyillä.

Saippuan tekeminen on jännittävää. Vaikka ohje olisi aina sama, lopputulos voi olla erilainen – saippuakemia on ihmeellinen maailma! Tämä harrastus on ollut yksi antoisimmista elämäni varrella. Aina on uutta kokeiltavaa!

IMG_2523

Lakusaippuassa on hiilijauhetta ja vaniljainen tuoksu. Osin swirl-tekniikka.

IMG_2527

Rustiikkinen omenantuoksuinen saippua käsien pesuun. Ja miksei myös suihkuun!

IMG_2535

Vasemmalla on jykevä piparmintuntuoksuinen suolasaippua. Oikealla on violetin valkoiset confetti-tekniikalla tehdyt korkokengät.

IMG_2537

Hennosti greipin tuoksuisia, auringon värisiä eri muotoisia saippuoita valmistui iso satsi.

Kahvisaippuoita, jotka sisältävät oikeaa kahvia, kahvinpuruja sekä kahvituoksuöljyä. Ja ihanat muotit!

Hennosti kuorivia kahvisaippuoita, jotka sisältävät oikeaa kahvia, kahvinpuruja sekä kahvituoksuöljyä. Ja ihanat muotit!