Avainsanat

, , , , ,

Aikuiseen makuun sopivaa kirsikkahilloa, jossa marjan kirpeyttä pehmentävät vaniljajauhe ja pihlaja-amaretto.

Aikuiseen makuun sopiva kirsikkahillo, jossa marjan kirpeyttä pehmentävät vaniljajauhe ja pihlaja-amaretto.

Vaarin kirsikkapuista sain tuliaisina pari litraa kirpakoita, mutta juuri hilloon sopivia marjoja. Lueskelin netistä ohjeita ja huomasin, että useissa resepteissä kirsikan makua taitetaan vaniljalla, amaretolla tai kanelilla. Päätin itse laittaa makupalettiin vaniljajauhetta ja itse tehtyä pihlaja-amarettoa. Hillosta tuli oikein hyvää – aikuiseen makuun. Tarjosin sitä vieraille jäätelön kanssa ja he pitivät siitä kovasti. Santsikierroksesta emäntä tietääkin, että hyvin maistuu!

Kirsikat perkasin niin, että ensin viilsin terävällä veitsellä marjan auki ja sitten sormin poistin kiven. Sotkuista hommaa helpottamaan on myös olemassa valkosipulipuristimen näköinen kirsikankivenpoistaja, mutta käy se puhdistaminen näinkin.

Reseptiin voit lisätä halutessasi 0,5 dl vettä tai kirsikankivistä keitettyä mehua, mutta pelkistä kirsikoistakin irtoaa tarpeeksi nestettä.

 

Kirsikkahillo vaniljalla ja amaretolla (gluteeniton, laktoositon)

1 kg perattuja kirsikoita

500g hillosokeria

0,5 dl amarettoa

1-2 tl vaniljajauhetta

 

  1. Laita kirsikat kattilaan. Kun marjaseos kuumenee, lisää hillosokeri. Kun sokeri on sulanut, lisää amaretto ja vaniljajauhe. Kiehuttele 10-15 minuuttia. Sekoita koko ajan.
  2. Lusikoi tai kaada hillo kuumennettuihin lasitölkkeihin.