Avainsanat

, , , ,

Arkiruokana tänään torstaina uunikyljyksiä ranskalaisilla ja peruna- ja punajuurisalaateilla.

Arkiruokana tänään torstaina uunikyljyksiä ranskalaisilla ja peruna- ja punajuurisalaateilla.

Arkena meillä syödään helppoa arkiruokaa, sellaista, joka sopii kaikille ja maistuu kaikille. Sen ei mielestäni tarvitse aina olla sitä hienostuneinta tai terveellisintä. Tänään meillä syötiin uunikyljyksiä. Niitä tulee tehtyä liian harvoin, vaikka ne ovat kukkarolle sopivia ja herkullisia. Ne on helppo maustaa itse ja lisätä paistopussiin kauden juureksia. Tein kyljyksille mausteseoksen cajunmausteesta, sipulijauheesta, suolasta ja oliiviöljystä. Sivelin sitä pullasudilla molemmille puolille. Asettelin kyljykset paistopussiin uunipellin päälle, ripottelin porkkanasuikaleita päälle ja uuniin vaan!

Kyljysten kypsyttyä nostin pellin hellan päälle odottelemaan ja lykkäsin vuorostaan ranskalaiset uuniin. Laitoin paistumaan Oolannin tavallisia ja chiliranskalaisia. Lisukkeeksi jääkaapista löytyi peruna- ja punajuurisalaattia. Välillä voi näinkin herkutella. Tällainen arkiateria meillä siis tänään!

 

Uunikyljykset (gluteeniton, laktoositon)

4 kpl maustamattomia kyljyksiä

oliiviöljyä, mausteita

kauden juureksia

 

  1. Nosta kyljykset huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  3. Valmista mausteöljyseos ja sivele sitä kyljyksien molemmille puolille.
  4. Kuori ja viipaloi juurekset. Asettele kyljykset paistopussiin ja ripottele viipaleet/suikaleet niiden päälle. Sulje sulkijalla ja muista tehdä pieni hengitysreikä höyryä varten!
  5. Paista 200 asteessa 40 minuuttia.