Avainsanat

, , , , , , , , , , , , ,

Kemijoki. Saimme nauttia kauniista intiaanikesän päivistä koko matkan.

Kemijoki. Saimme nauttia kauniista intiaanikesän päivistä koko matkan.

Perheemme teki muutaman päivän matkan eteläiseen Lappiin Rovaniemen seutuville. Ruskaa emme toiveistamme huolimatta päässeet kunnolla näkemään, sillä maasto oli kuivaa ja puita vaivasi ruoste. Aurinkoiset ja lämpimät intiaanikesän päivät korvasivat kyllä ruskan puutetta.

Pöykkölän sadonkorjuumarkkinoilla oli myynnissä paikallisia kasviksia, juureksia ja yrttejä. Kuvassa näkyy jopa lappilaista maissia.

Pöykkölän sadonkorjuumarkkinoilla oli myynnissä paikallisia kasviksia, juureksia ja yrttejä. Kuvassa näkyy jopa lappilaista maissia.

Pöykkölän sadonkorjuumarkkinoilla oli ween ja maan viljan lisäksi käsityötuotteita myynnissä. Perheen pienimmäinen sai maisteltavakseen myös paikallista Arctic Ice Cream Factoryn banaanijäätelöä, joka oikeasti maistui banaanille eikä esanssille. Tarjolla olisi myös ollut kuusenkerkkä- ja pihlajajäätelöä, jotka kuitenkin olivat laktoosillisia. Harmin paikka, muuten olisin kyllä maistanut!

Paikallisen jäätelötehtaan Arctic Ice Cream Factoryn banaanijäätelö maistui oikeasti banaanille ikä esanssille.

Paikallisen jäätelötehtaan Arctic Ice Cream Factoryn banaanijäätelö maistui oikeasti banaanille eikä esanssille.

Ranuan eläinpuistossa oli eläinten ja muiden aktiviteettien lisäksi kivipiha sekä rakka eli ikivanha kivikko.

Ranuan eläinpuistossa sai ihailla myös ikivanhaa rakkaa eli kivikkoa.

Ranuan eläinpuistossa sai ihailla myös ikivanhaa rakkaa eli kivikkoa.

Eläinpuistossa oli myös ikivanha ”jääkaappi”. Sinne nostettiin tolpan päähän lihat ja kalat petoeläinten ulottumattomiin.

Ennen jääkaappiaikaa lihat nostettiin tolpan päähän petoeläinten ulottumattomiin.

Ennen jääkaappiaikaa lihat nostettiin tolpan päähän petoeläinten ulottumattomiin.

Napapiirillä kävimme muiden turistien kanssa moikkaamassa joulupukkia. Vaikka kaupallisuus osin vieraannutti, olin osin myös tyytyväinen. Edes jotain olemme osanneet kaupallistaa täällä Suomessa! Tällaisia vetovoimaisia matkailukohteita ei Suomessa todellakaan ole liikaa. Joulupukkia kävi meidän jälkeemme tervehtimässä uruguyalainen perhe. Vaikka joululaulut raikasivat aurinkoisena syyspäivänä, osasin silti kuvitella millaista siellä on lumiseen aikaan ennen joulua. Joulusta pitävälle voisi sanoa, että pidä hatustasi kiinni! Se on menoa nyt.

Napapiirillä kävimme moikkaamassa joulupukkia.

Napapiirillä kävimme moikkaamassa joulupukkia.

Näkymä perämerelle Kuivaniemen kohdilta. Pysähdyimme Merihelmi-nimiseen paikkaan, jonka gluteenittomaan ja laktoosittomaan kotiruokaan olimme oikein tyytyväisiä. Nelivuotias sai ruokailla jopa ilmaiseksi ja sai vielä jäätelön päälle. Tänne pysähdymme uudestaan!

Perämerihän se siellä siintelee! Kuvauspaikkana Merihelmi Kuivaniemen kohdalla.

Perämerihän se siellä siintelee! Kuvauspaikkana Merihelmi Kuivaniemen kohdalla.

Ja lopuksi kuva Pyhäjärven Vaskikellosta. Ja kyllä, niitä saa soittaa! Mennen tullen testasimme Vaskikellon ja ABC:n ja kumpikin toimi gluteenittoman ja laktoosittoman lapsiperheen näkökulmasta hyvin. Käykäähän soittelemassa!

Vaskikellossa Sancte Jacobe kumahteli komeasti.

Vaskikellossa Sancte Jacobe kumahteli komeasti.