Avainsanat

, , , , ,

Lempeä bataattisosekeitto on oiva lounasvaihtoehto. Se täyttää ja lämmittää, mutta ei tuo raskasta tunnetta. Sitten jaksaakin pitkään iltapäivään!

Lempeä bataattisosekeitto on oiva lounasvaihtoehto. Se täyttää ja lämmittää, mutta ei tuo raskasta tunnetta. Sitten jaksaakin pitkään iltapäivään!

Pehmeä ja lempeän makuinen bataattisosekeitto sopii hyvin kevyeksi lounaaksi, joka maistuu myös perheen pienimmälle. Saimme Rovaniemen reissulla maistaa maukasta sosekeittoa, josta tämä on toisinto. Kiitos ideasta sinne Napapiirin lähelle! Keitto on täyttävä jo itsessään, ja jos sen kanssa syö leipää, saa siitä energiaa pitkälle iltapäivään. Maistoin keiton kanssa lievestuoreelaisen Pirjon pakarin gluteenitonta Hedelmäleipää, joka sopikin hienosti makeahkon keiton seuraksi.

Laitoin keittoon mukaan pari porkkanaa ja makua tuomaan sekä kasvisleimikuution (Knorr on gluteeniton) sekä laktoosittoman Sipuli-Ruohosipuli- Koskenlaskijan. Maut täydensivät toisiaan oivasti.

Lempeä bataattisosekeitto (gluteeniton, laktoositon)

2 isoa bataattia

(pari porkkanaa)

1 kasvisliemikuutio (Knorr)

1 pkt Sipuli-Ruohosipuli -Koskenlaskijaa (laktoositon)

Vettä

 

  1. Pilko bataatit ja muut mahdolliset juurekset ja laita kattilaan. Lisää vettä sen verran, että juurekset peittyvät. Kun vesi alkaa kiehua, lisää kasvisliemikuutio.
  2. Kun juurekset tuntuvat pehmeiltä, lisää sulatejuusto pienehköinä paloina. Sekoittele, niin juusto sulaa paremmin. Kun juusto on sulanut, soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää suolaa tarvittaessa.