Avainsanat

, , , , , ,

Välillä helppoa: paistettua ankanrintaa, peruna-juusto-gratiinia, perunanöttösiä, porkkana-palsternakka-tikkuja, artisokkapateeta, konjakki-sinappi-kastiketta ja konjakkisinappia. Kaikki kaupan hyllyltä tai pakastealtaasta.

Välillä helppoa: paistettua ankanrintaa, peruna-juusto-gratiinia, perunanöttösiä, porkkana-palsternakka-tikkuja, artisokkapateeta, sinappi-pippuri-kastiketta ja konjakkisinappia. Kaikki kaupan hyllyltä tai pakastealtaasta!

Ajattelin näyttää, että meillä syödään myös tällaista: kaikki kaupasta ostettua ja enimmäkseen paistovalmiita. Lisäksi suurin osa on saksalaisen kauppaketjun valikoimista. Hyvää tuli! Ja oli kohtuu helppoa: ei tarvinnut edes lähteä itse ankkametsälle! Suosittelen kokeilemaan, sillä on helpompaa mitä kuvittelisi. Ja vaikka välillä on ihana tehdä kaikki itse alusta lähtien, joskus on helpottavaa käyttää eineksiä ja puolivalmisteita. Nämä kaikki tuotteet olivat myös gluteenittomia, mutteivät luontaisesti gluteenittomia.

Ankanrintojen paistoon löytyy paljon netistä ohjeita. Itse sovelsin Hesarin ohjetta eli tein ristiviillot rasvapuolelle, paistoin siltä puolelta kullankeltaisiksi ja rapeiksi, ruskistin muiltakin puolilta nopeasti, suolasin ja pippuroin ja laitoin 200 asteeseen noin 9 minuutiksi. Hesarin ohjeessa oli muutama minuutti vähemmän paistoaikaa, mutta meillä se ei vielä riittänyt. Paiston jälkeen rinnat kääritään folioon tekeytymään.

Sillä väin laitoin pellille peruna-juusto-gratiinit, perunanöttöset (oma keksimä nimi) ja juurestikut. 200 astetta ja 20-25 minuuttia. Sinappi-pippuri -kastikkeen lämmitin kulhossa mikrossa. Sitten leikkasin ankan rinnat viipaleiksi. Sinapista ja artisokkapateesta kiersin korkit auki ja laitoin pöytään tarjolle. Siinäpä se vaiva sitten olikin! Ja artisokkapateekin maistui ihme kyllä artisokalta eli sille mille pitääkin: joskus teolliset tuotteet tarjoavat omista mielikuvista poikkeavan makuelämyksen.