Avainsanat

, , , , , , , , ,

Maa-artisokka-bataatti -sosekeittoa ryydittävät tuore persilja ja kuivattu yrtti-villiyrtti -mausteseos.

Maa-artisokka-bataatti -sosekeittoa ryydittävät tuore persilja ja kuivattu yrtti-villiyrtti -mausteseos.

”Laita siihen vähän lihapullia mausteeksi”, tuumi meidän A-luokan lihansyöjä, kun esittelin keittoani ja kysyin, haluaisivatko muut maistaa.

Vihreätä alkoi tehdä mieli: tein pitkästä aikaa itselleni kattilallisen sosekeittoa, josta osan söin herkullisen tuoreeltaan ja loput laitoin annosrasioissa pakkaseen. Maa-artisokat löytyivät Marttojen pop-up-myyjäisistä, bataatit, perunat ja tuore persilja lähikaupasta sekä yrttiseos omasta kaapista. Kiurun kellarin Lipstikka-mausteseoksesta oli kohta päiväys menossa, joten tupsautin sitä reilusti mukaan. Muuten mausteena ovat vain kasvisliemikuutio ja suolaa. Luultavasti pelkkä suolakin olisi riittänyt. Vaikka mausteita ja makuja keitossa on, silti maa-artisokkakin sieltä lempeästi puskee esiin.

”Laita siihen vähän lihapullia mausteeksi”, tuumi meidän A-luokan lihansyöjä, kun esittelin keittoani ja kysyin, haluaisivatko muut maistaa. Joten kuten ehka arvaattekin, keitto jäi täysin omaksi herkukseni!

Yrttinen maa-artisokka-bataatti -sosekeitto (L, G)

300g maa-artisokkaa

300g bataattia

300g jauhoista perunaa

puntti tuoretta persiljaa

suolaa

Knorr kasvisliemikuutio, jos haluat

mausteita maun mukaan

 

  1. Kuori ja pilko juurekset ja laita kiehumaan. Laita mukaan kasvisliemikuutio tai hippusen suolaa sekä mausteet.
  2. Kun juurekset ovat kypsiä, saksi tai riivi tuore persilja mukaan ja soseuta. Maista suolapitoisuus ja lisää tarvittaessa.