Avainsanat

, , , , , ,

Päivän teema.

Päivän teema.

Tänään on useissa kodeissa päivän teemana joulukinkku ja sen paisto. Ehkä jotkut ovat jo syöneet etko-kinkun, toiset paistavat aattoyöna ja jotkut hankkivat myös jatko-kinkun!

Meillä kinkku otettiin sulamaan perjantai-iltana jääkaappiin eli noin neljä päivää aiemmin. Huoneenlämpöön isohko kinkku kannattaa ottaa ainakin kuusi tuntia aikaisemmin, meillä myöhään edellisiltana.

Jätimme kinkkuun verkon päälle ja ujutimme paistopussiin. Sen yhteen kulmaan leikkasimme pienen reiän höyryä varten. Kinkku makoili paistopussissaan ensi sopivan kokoisessa vuoassa, minkä sitten asetimme uuniin ritilän päälle. Kannattaa varoa, ettei pussi ota uunin seinään tai kattoon kiinni! Paistopussia suosittelen lämpimästi siksi, että silloin säästyy uunin puhdistuspuuhalta.

Aloitamme paistamisen 200 asteessa puoli tuntia. Sitten paistoaikaa lasketaan tunti per kilo 125 asteessa. Meidän kinkullemme se tarkoittaa 8 tuntia lisää. Näin kannattaa laskea paistoaika, jos ei käytä paistomittaria.

Nyt vain ajastimet raksuttamaan ja paistopuuhiin!