Avainsanat

, , , , , , , ,

Juustoinen pekoni-lihamakaronilaatikko (G, L)

Sydäntalvella, ja muulloinkin, kelpaa nautiskella koko perheen suosikista: makaronilaatikosta. Klassikkoruoka saa lisämaustetta pekonista ja juustosta. Mikä parasta: ruokaa riittää isollekin porukalle tai pienemmälle ruokailijamäärälle useammaksi kerraksi. Tästä seuraa ylimääräinen bonus: ruuanlaittoajan voi käyttää johonkin ihan muuhun!

Meillä tehdään makaronilaatikko gluteenittomista makaroneista (tai fusillista, pennestä tai mistä vain pasta-aineksesta), jauhelihasta, kananmunista ja maidosta. Tämä on perussetti. Laatikon voi tehdä myös veteen tai soijamaitoon ja jättää kanamunat pois. Mausteena käytämme gluteenittomia lihaliemikuutioita ja cajun-maustetta, joka tuntuu olevan nykyisin yleismausteemme. Makaronia tai muuta pastaa en koskaan esikeitä, sekoitan vain raa’at makaronit kypsennettyyn ja maustettuun jauhelihaan ja kaadan munamaidon päälle. Välillä, kuten tänään, herkuttelemme ja laitamme päälle ensin pekonia siivuina, sitten päällimmäiseksi juustoraastetta. Tunniksi uuniin – a vot!

Juustoinen pekoni-lihamakaronilaatikko ( G, L)

500g gluteenittomia makaroneja

700g jauhelihaa

n. 1,5-2 l laktoositonta maitojuomaa

3-4 kananmunaa

paketti pekonia

n. 200g laktoositonta juustoraastetta

2 lihaliemikuutiota (Knorr on gluteeniton)

2 tl cajun-maustetta/muita mausteita mielen mukaan

  1. Kypsennä jauheliha. Sulata lihaliemikuutiot jauhelihan sekaan ja mausta muilla mieleisilläsi mausteilla.
  2. Kaada makaronit ison, korkealaitaisin uunivuoan pohjalle. Sekoita jauhelihat mukaan.
  3. Tee munamaito: kaada osa maidosta sekoituskulhoon/litran mittaan ja riko kanamunat maidon sekaan. Sekoita haarukalla. Kaada munamaito vuokaan. Lisää maitoa niin, että jauheliha-makaronisekoitus peittyy ja maitoa on ainakin 2 cm sekoituksen päällä.
  4. Levitä pekonisuikaleet maidon päälle. Ripottele pekonin päälle juustoraaste.
  5. Paista 200 asteessa tunti. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.