Avainsanat

, , , ,

Testissä munakoisocannelonit tomaattikastikkeessa (G, L) MeNaisten reseptillä. Herkullista!

Testissä munakoisocannelonit tomaattikastikkeessa (G, L) MeNaisten reseptillä. Herkullista!

Munakoisot ovat olleet herkkuani teini-ikäisestä saakka. Uskoisin, että pääsin tutustumaan niihin asuessani hetkisen 1980-luvulla Israelissa. Ajoimme sieltä Syyrian, Turkin, silloisen Jugoslavian, Unkarin, Itävallan, Italian jo pohjoisempien maiden kautta Suomeen. Kipinä ja rakkaus välimerellisiin makuihin syttyi jo silloin.

Munakoisot ovat erityisen herkullisia tomaattikastikkeen kanssa. Kun näin tämän reseptin syksyllä 2015 MeNaisissa, se oli pakko ottaa talteen. Harmittaa vietävästi, ettei sivun alalaidassa ollutkaan julkaisun numeroa, pelkästään sivunumero 63. Mutta MeNaisista resepti siis on!

Paukkupakkasetkin vaikuttivat siihen, ettei minulla ollut käytettävissäni tuoreita yrttejä, vaan jouduin tyytymään kuivattuihin mausteisiin (suola, mustapippuri, pizzamauste ja minttu). Hyvää tuli silti. Täytettä jäi paljon yli, joten ehkä oli hyväkin, ettei minulla ollut 8dl yrttejä siihen lisäksi! A-luokan lihansyöjämme hyödynsi lopun täytteet extempore-tortilloissaan. Kahteen munakoisoon laittaisin siis ehkä puolet tästä täytteen määrästä, etenkin jos käyttää yrttejä paljon. Yksi vaihtoehto on jättää jauheliha pois, sillä ruoka on täyttävää ilmankin. Ja mausteita voi mielestäni lisätä reilusti, myös suolaa!

Lisähuomioita: kahdesta munakoisosta saa siivuja juuri kahdelle pellille. Jos ne leikkaa liian ohuiksi, ne ehtivät palaa uunissa ensimmäisen kypsennyksen (10 min) aikana. Kannattaa kokeilla leikata siivut noin 5mm paksuisiksi. Lisäksi kuullotin sipuleita ensin öljyssä ennen jauhelihan lisäämistä.

Munakoisocannelonit (G, L)

2 munakoisoa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 dl basilikanlehtiä

2 dl persiljanlehtiä

4 dl pinaatinlehtiä

1 rkl öljyä

400g naudan paistijauhelihaa

1 tl suolaa

mustapippuria (myllystä)

1 prk laktoositonta raejuustoa

Kastike:

1 tlk säilyketomaatteja

tomaattipyrettä (käytin itse pienen purkin ja se mielestäni riitti)

1 dl kalamata-oliiveja

1 valkosipulinkynsi

1 tl hunajaa

  1. Valmista ensin kastike. Sekoita sauvasekoittimella kaikki ainekset tasaiseksi.
  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Siivuta munakoisot pituussuunnassa ohuiksi levyiksi. Asettele ne leivinpaperien päälle kahdelle pellille. Paahda uunissa 10 minuuttia.
  3. Valmista täyte. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Silppua yrtit ja pinaatti karkeasti. Kuumenna pannu, lorauta tilkka öljyä. Kuullota sipuleita. Lisä sitten jauheliha ja kypsennä se. Nosta pannu pois levyltä ja sekoita joukkoon yrtit, pinaatti, suola, pippuri ja raejuusto.
  4. Kaada tomaattikastike uunivuokaan. Nosta ruokalusikallinen täytettä kunkin munakoison päähän ja rullaa. Nostele rullat uunivuokaan tomaattikastikkeen päälle. Paista uunissa 15 minuuttia.