Avainsanat

, , ,

Taiteilija Eila Savolaisen luoman Irmeli-hahmon myötä: Hauskaa hiihtolomaa!

Taiteilija Eila Savolaisen luoman Irmeli-hahmon myötä: Hauskaa hiihtolomaa!

Ystäväni, taiteilija Eila Savolaisen, luoma Irmeli-hahmo on kerrassaan riemastuttava. Tässä on teille pieni ote paikallissanomista:

Tyylikäs Irmeli on valinnut keväthangille asusteikseen vihertävän kaulaliinan, jonka hän teetätti uusimmasta Rouvasväen asu -lehdestä löytämänsä mallin mukaan. Kokonaisuuteen kuuluu myös sävyihin sopiva hiihtomyssy, joka paljastaa kiharrettuja hiuksia sen verran, että vastaan hiihtävä ymmärtää kampaukseen paneudutun. Huulipunan sävyä Irmelin oli kuulema vaikea valita: ottaako ”Lempeän luja ruusu” vai ”Tarmokas punakaneli”? Kuvasta voimme päätellä, että hiihtoladulle on valittu mukaan tarmokkuutta. Kysymme vielä, ennen kuin Irmeli suihkaisee ladunmutkaan, mistä hän on hankkinut tyylikkään vaaleansinisen hiihtoasunsa. Varmalla äänensävyllä hän valaisee: ”Itse Singerillä ommeltu. Presidentin rouvalla on samanlainen, näin Rouvaväen asu:ssa”. Ja näine sanoine hän ponnistaa ryhdikkääseen liukuun.

Hauskaa hiihtolomaa!

Ps. Irmeli on keramiikkahahmo, jolle on veistetty puiset sukset ja neulottu huivi. Toivottavasti saamme hänet seuraksemme toistekin!

Pps. Vaikka Irmeli on todellinen, on ”ote paikallissanomista” täysin fiktiivinen.