Avainsanat

, , , ,

Kolmen raaka-aineen keksit - oiva eväs hiihtoretkelle!

Kolmen raaka-aineen keksit – oiva eväs hiihtoretkelle tai automatkalle mummolaan!

Viime vuosina on kehitelty lukuisia reseptejä, joissa käytetään vain muutamaa ainesosaa. Sellaisissa perheissä, joissa ruokavalio on syystä tai toisesta rajoittunut, sellaiset reseptit ovat arkipäivää. Minusta on kuitenkin vain hyvä, että ruokaraja-aitoja kaadetaan, ja tieto, kokemus ja ymmärrys laajenevat kumpaankin suuntaan, tässä tapauksessa siis yleisempään tietoisuuteen. Ei haittaa, että puhutaan ”hittituotteista”. Pääasia, että hyvä tieto leviää!

Nämä kaura-banaani -keksit bongasin äskettäin naistenlehdestä. Ovatkin oivia välipaloja vaikkapa hiihtoretkelle! Unohdin taas (tästä on näköjään tulossa huono tapa) ottaa virallisen reseptin talteen. No, samankaltaisia reseptejä on onneksi paljonkin, mm. täällä!

Näiden keksien juju on siis kananmunattomuudessa. Pelkistetyimmillään näihin voi käyttää kahta ainetta: banaania ja (puhdasta) kauraa, tai jotain muuta viljaa. Sokeria ei tarvitse, sillä banaani ja kuivatut hedelmät tuovat tarpeeksi makeutta.

Kaura-banaani -keksit (G, L)

2 banaania

3-4 dl kaurahiutaleita (puhtaasta kaurasta)

(kuivattuja hedelmiä)

  1. Muussaa banaanit haarukalla. Lisää kaurahiutaleet joko kokonaisia tai sitten tehosekoittimella/sauvasekoittimella hienommaksi surautettuna. Lisää rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä halutessasi. Sekoita.
  2. Taputtele leivinpaperilla vuoratulle pellille haluamasi kokoisia keksejä. Paista 200 asteessa kymmenisen minuuttia.