Avainsanat

, , , , , , , ,

Äitini ratkaisi pääsiäisen pääruokapohdinnan puolestani soittamalla hypermarketilta, että nyt on pienet kotimaiset joulukinkut alennuksessa, ottaako hän meillekin? Kyllä kiitos! Onhan se hieman epäsovinnaista syödä muuta kuin lammasta pääsiäisenä, mutta kinkku maistuu meille kaikille. Olkoon sitten pääsiäiskinkku!

Vanhasta kunnon Kotiruoka-mammutista löytyi etsimäni resepti tuossa tokiossa. Mutta mikä resepti? Se selviää pian.

Vanhasta kunnon Kotiruoka-mammutista löytyi etsimäni resepti tuossa tokiossa. Mutta mikä resepti? Se selviää pian.

Jälkiruokaa olin jo miettinytkin. Keräsin pinon mahdollisia reseptilähteitä miettimääni jälkkäriin ja siirryin sohvalle sillä ajatuksella, että tässä nyt menee tovi, kun en muista sen nimeä. Mutta tämä ihana reseptimammutti romutti tämän tuokion, sillä ehdin selata sisällysluetteloa noin 30 sekuntia, kun oikea resepti löytyi. Siihen tulee…. Rumpujen pärinää… Tadaa! Kermaa, rahkaa, appelsiiniaja/tai persikkaa! Heh, tämä on joko todella helppo arvata tai sitten vaikea. Jätän tämän kuitenkin vielä arvoitukseksi ja paljastan reseptin hyvissä ajoin. Kyseessä on herkullinen makumuisto lapsuudesta, jota en ole tehnyt pitkään aikaan. Nyt asia korjataan!