Avainsanat

, , , , , , , , , ,

Testissä suolaisten muffinssien sekä vuohenjuusto-punajuuripaistoksen ohjeet. Hyvää tuli!

Testissä suolaisten muffinssien sekä vuohenjuusto-punajuuripaistoksen ohjeet. Hyvää tuli! Muffinssitelineen takana kukka-asetelman alla on myös kevään hittituotteesta eli muurausnarusta virkattu pöytäliina.

Huhtikuun reseptikokeilut meillä aloitettiin suolaisista muffinsseista kahvipöytään ja vuohenjuusto-punajuuripaistoksesta sunnuntailounaalle pihvin ja salaatin seuraksi. Meille oli tulossa mieluisia vieraita ja mietin, mitä pientä kivaa suolaista tekisin kahvipöytään. Selasin nettiä ja löysinkin Gluteenittomat ja laktoosittomat reseptit -blogista hyvältä kuulostavan ohjeen. Siinä on jippona maustetun ruokakerman käyttö nesteenä. Sehän kuulosti hyvältä! Käytin laktoositonta juustokermaa ja täytteinä oli laktoositonta fetaa, kinkkua ja aurinkokuivattua tomaattia. Suolaa ei siis tarvinnut lisätä taikinaan, mutta öljynä käytin osaksi aurinkokuivattujen tomaattien lientä.

En tiedä, onko teillä enää käytössä reseptivihkoa. Minulla on, ja rakas vihko onkin. Suurin osa ohjeista on irrallaan sivujen väleissä, mutta osan olen ihan liimannut kiinni ja osan kirjoittanut käsin. Vihko on reissannut mukanani pitkän aikaa, joten vanhimmasta päästä reseptejä on mahdotonta sanoa, mistä ne ovat kotoisin. Pahoitteluni tästä. Punajuuripaistoksen ohje on siis vihkostani kotoisin. Helppotekoinen ja mukava vaihtoehto sille ainaiselle perunalle/riisille/pastalle!

Ps. Pikkukuvassa muffinssitelineen takana kukka-asetelman alla on kevään virkkaushitistä eli Bilteman muurarinlangasta virkattu pieni pöytäliina. Tämä linjalanka on muovia, joten soveltuu hyvin myös ulkokäyttöön terassille, parvekkeelle, mökille tai minne vaan. Se oli myös yllättävän miellyttävä materiaali virkata! Bilteman sivuilta löytyy lisää herkullisia värejä.

Vuohenjuusto-punajuuripaistos

800g punajuurta

150-200g laktoositonta vuohenjuustoa

timjamia ja/tai muita mausteita

1-1,5 dl kasvislientä

tilkka ruokaöljyä

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja joko lohko tai viipaloi punajuuret sillä aikaa. Asettele ne vuuan pohjalle. Kaada kasvisliemi päälle, lorauta öljyä ja lisää mausteet. Paista uunissa 40 minuuttia. Viipaloi vuohenjuusto sillä aikaa.
  2. Ota vuoka pois uunista. Levitä vuohenjuustot punajuurten päälle ja laita vuoka takaisin uuniin. Paista lisää 15-20 minuuttia.