Avainsanat

, ,

Kanadalainen menestyskirjailija Alan Bradley oli 69-vuotias, kun hänen ”Piiraan maku makea”-dekkarinsa ilmestyi. Siinä hän esitteli maailmalle Flavia de Lucen, 11-vuotiaan mestarisalapoliisin, joka ratkoo rikoksia 1950-luvun englantilaisessa kotikylässään. Itse pidän kovasti tästä epätavallisesta salapoliisihahmosta. Bradleyllä on muutenkin raikas ote asioihin: hän on kirjoittanut toisen kirjailijan kanssa kirjan Ms Holmes of Baker Street, jossa he väittävät Sherlock Holmesin olevan nainen. Tämä, jos mikä, edellyttää kykyä tarkastella asioita uudesta vinkkelistä!

Yllä olevat tiedot ja alla oleva sitaatti ovat Viva-lehden numerosta 5/2014, sivulta 75:

”Jos minä pystyin julkaisemaan romaanin 69-vuotiaana, niin kuka tahansa pystyy siihen. Pitää ensin hankkia perustaitoja ja löytää oma tyyli. Itse kirjoitin paljon ja muun muassa osallistuin kirjalliseen piiriin, jossa luettiin omia tekstejä ja joita toiset sitten joskus hyvinkin happamesti kommentoivat. Se opetti paljon.

Voi olla myös hyvä saada ohjausta ja käytännön neuvoja joltain jo julkaisseelta kirjailijalta.

Minuakin varoitettiin, ettei kirjan julkaiseminen ole helppoa, vaan että siihen menisi aikaa. Se piti kohdallani paikkansa.

Ihmiset kertovat minulle, että ovat vuosikymmeniä sitten aloittaneet kirjoittaa kirjaa ja kysyvät, mitä heidän pitäisi nyt tehdä. Sanon aina, että kirjoita se loppuun”.

Eiköhän kirjoiteta tekstimme nyt valmiiksi?

Ps. Täältä löytyy kirjoittamani arvio Alan Bradleyn kirjasta Kuolema ei ole lasten leikkiä.