Avainsanat

, , , , , ,

Cheddar-kalakastike

Cheddar-kalakastike maistuu koko perheelle ja salaatti isoimmille. Salaattia voikin ryydittää villiyrteillä, sillä sesonki on alkamassa myös Keski-Suomessa.

Kalakastike keitettyjen perunoiden kera on yksi perheemme kestosuosikki. Miedon makuinen kastike valmistetaan seitifileestä, sillä punaista kalaa (eli lohta) sisältävät ateriat häämöttävät tulevaisuudessa. Tarkat makunystyrät omaavat perheenjäsenet hyväksyvät valkoisen kalan täysin. Kastiketta voi maustaa mielensä mukaan, tällä kertaa laktoosittoman ruokakerman joukkoon sujahti Koskenlaskijan myös laktoositonta Cheddar-sulatejuustoa. Mausteeksi lisäsin kalaliemikuution, valkopippuria ja sipulijauhetta.

Itse kaipasin miedolle kastikkeelle kipakamman lisukkeen. Lehtikaalista, lehtisalaatista, tomaatista, kurkusta ja fetasta tehty salaatti toi kaivattua  suutuntumaa ja kirpeyttä. Oiva yhdistelmä! Seuraavalla kerralla taidan salaatin sekaan silputa myös kevätsipulia. Villiyrttikauden kohta alkaessa: mikäpä estäisi lisäämästä omalle lautaselle myös (hyvin huuhdeltuja) vuohenputkennuppuja?

Cheddar-kalakastike (G, L)

2 pakettia (noin 800g) seitifilettä

2 prk laktoositonta ruokakermaa

1 prk Valio Koskenlaskija Cheddar-sulatejuustoa

1 Knorr kalaliemikuutio

mausteita mielen mukaan

öljyä tai kasvirasvasekoitetta

  1. Lämmitä paistinpannulla tilkka öljyä tai kasvirasvasekoitetta. Lisää jäiset tai sulatetut seitifileet. Jos fileet tai annospalat ovat vielä jäässä, anna niiden sulaa pannulla kannen alla. Kansi jouduttaa ruuan valmistumista.
  2. Kun kala on sulanut, pilko sitä pienemmäksi kauhalla tai lastalla. Lisää ruokakerma, kalaliemikuutio ja mausteet. Anna porista pari minuuttia. Lisää Cheddar-juusto ja sekoita hyvin. Maista, tarvitseeko lisätä suolaa tai mausteita. Anna juuston sekoittua parin minuutin kuplinnan ajan. Tarjoile keitetyn perunan tai riisin kera.