Avainsanat

, , , , , , , ,

Lettivehnätön eli gluteeniton pullapitko on tehty Semperin Fin Mix-jauhoista Olgan pullakirjan gluteenittoman pullataikinan ohjeella. Ja onnistuikin vielä!

Lettivehnätön eli gluteeniton pullapitko on tehty Semperin Fin Mix-jauhoista Olgan pullakirjan gluteenittoman pullataikinan ohjeella. Ja onnistuikin vielä!

Perheen vanhin, eli A-luokan lihansyöjä, esitti toiveen lettivehnäsestä eli pullapitkosta sekä hillosta sen päällä. Vastaleivottuun pullaan liittyy varmasti itse kullakin lämpimiä muistoja lapsuudesta ja lupasin leipoa lettivehnäsen, kun muistin Olgan pullakirjan toimivan reseptin. Tein Olga Temosen laatimalla gluteenittoman pullan ohjeella aiemmin mustikkarahkapullaa sekä korvapuustikranssin. Muistin taikinan olevan kohtuu hyvin käsiteltävissä gluteenittomaksi taikinaksi, joten sen kummempia miettimättä lupasin vielä letittääkin sen ei-niin-vehnäisen.

Oh dear… Mitä tulikaan luvattua! Taikina oli edelleen käsiteltävissä olevaa, mutta letityspuoli oli kauniisti sanottuna hieman haasteellista. Työskentelystäni oli kaukana marttojen opetuselokuvien tarmokas emäntä, joka tuosta vain heittelee ”taikinapulikoita” toistensa yli ja ali. Valmista silti tuli, ja lettivehnättömät näyttivätkin ihan siltä miltä pitääkin! Pitkot eivät ole kovin makeita, joten äitini eli mamman tekemä mansikkahillo sopi loistavasti pullan päälle. Maistuivatkin tosi hyviltä!