Avainsanat

, , , , , , , , , , ,

Olen mukana Moilasen gluteenittomien riisipiirakoiden tuunauskilpailussa mukana. Jos pidät ideastani ja reseptistäni, käy toki äänestämässä!

Olen mukana Moilasen gluteenittomien riisipiirakoiden tuunauskilpailussa mukana. Jos pidät ideastani ja reseptistäni, käy toki äänestämässä!

Moilasen leipomo lanseeraa uutta riisipiirakkareseptiään ruokabloggareille suunnatulla tuunauskilpailulla. Bloggareille annettiin vapaat kädet tuunata piirakat mieleisiksiin ja minä ajattelin tehdä sen näin. Mietin, kuinka piirakoita olisi helppo nauttia erilaisissa juhlissa, joissa osassa ei välttämättä ole istumapaikkaa tai pöytatasoa. Riisipiirakat ovat myös aika isoja ja ruokaisia, eikä sellaisen jälkeen ehkä jaksa maistaa muita tarjolla olevia ihanuuksia. Päädyin cocktail-paloihin: ne ovat sopivan kokoisia eivätkä sormet tuhriinnu, kun pitää cocktail-tikusta kiinni.

Mietin myös, mikä olisi hieman erilainen täyte kuin tavallista, ja näyttävä. Villivihannekset olisivat olleet yksi vaihtoehto, mutta reseptien laatimisen aikaan ei vielä oikein ollut sesonki kohdallaan Keski-Suomessa. Lähdin tutkimaan erilaisia täytteitä ja tahnoja, joista esiin nousivat punajuurihummus suorastaan pökerryttävällä värillään sekä munakoisotahna, joka maailmalla tunnetaan nimellä baba ganoush. Molemmista oli erilaisia variaatioita olemassa, koska niitä on tehty maailman sivu, mutta päädyin muodostamaan oman kombinaation aineksista. Halusin tarjota myös toisenlaista suutuntumaa, joten paistoin esillepanoa ja maistelua varten lime-lehtikaalisipsejä. Ne rouskuvat mukavasti suussa ja tuovat kirpeyttä lempeän pehmeisiin tahnoihin. Komeuden kruunavat kotimaiset juureslastut.

Tahnat ovat kasvistahnoja, mutta riisipiirakoissa on voita ja maitoproteiinia, joten eivät sovellu kasvissyöjille (täältä löytyvät tuotetiedot).

Ja täältä pääset tutustumaan erilaisiin resepteihin ja äänestämään suosikkiasi! Voit myös voittaa 100 euroa ruokarahaa 🙂 Lämpimästi tervetuloa tutustumaan! Aivan mahtavan kuuloisia reseptejä!

moilas_600x200_äänestä[10]

 

Itämaiset cocktailpalat lime-lehtikaalisipsipedillä

Tarvitset:

Moilasen gluteenittomia riisipiirakoita

cocktail-tikkuja

juuressipsejä

 

Munakoisotahnaan

2 munakoisoa

1 valkosipulin kynsi

2 rkl sitruunamehua

1 rkl chiliöljyä tai oliiviöljyä ja ripaus chilijauhetta/tuoretta chiliä

suolaa

 

Punajuurihummukseen

3 dl valmiiksi kypsennettyjä kikherneitä

2 pienen sitruunan mehu

1 valkosipulin kynsi

keitetty punajuuri tai tölkkipunajuuria

1-1,5 dl tahinia

0,5 dl oliivi- tai paahdetun sipulin makuista öljyä

 

Lime-lehtikaalisipseihin

200g ruodittuja ja huuhdottuja lehtikaaleja

1 limen mehu

rkl oliiviöljyä

suolaa

 

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita munakoisot vuokaan ja paahda grillivastuksen alla 45-50 minuuttia. Käännä munakoisot ympäri noin 20 minuutin kohdalla. Nosta sitten munakoisot jäähtymään.
  2. Valmistele lime-lehtikaalisipsit munakoisojen kypsyessä. Huuhtele lehtikaalit ja irrota isoimmat ruodit. Laita kulhoon suolan, oliiviöljyn ja puserretun limemehun kanssa ja sekoita.
  3. Kun munakoisot ovat valmiit, pienennä uunin lämpötila 150 asteeseen. Levitä lehtikaalit leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 20-30 minuuttia. Noin 10 minuutin kuluttua kääntele sipsit ympäri lastalla.
  4. Munakoisot ovat nyt hieman jäähtyneet, joten halkaise ne ja kaavi sisus ulos. Sillä aikaa kun paloittelet valkosipulit (molempien tahnojen valkosipulit yhdellä kertaa) ja puserrat sitruunoiden mehut, munakoiso saa valua lävikössä tai talouspaperin päällä. Laita korkeareunaiseen kulhoon munakoiso, valkosipuli, 2-3 rkl sitruunamehua ja suola, ja surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Laita kulho hetkeksi jääkaappiin jäähtymään, niin tahna kiinteytyy hieman ja on helpompi käsitellä myöhemmin.
  5. Ota toinen korkeareunainen kulho. Kaada sinne kikherneet, loput sitruunan mehusta, paloiteltu valkosipuli, suola, desi tahinia, keitetty punajuuri tai tölkkipunajuuriviipaleita ja 0,5 dl oliivi- tai paahdetun sipulin makuista öljyä. Surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Jos massa tuntuu paksulta käsitellä, lisää loraus esimerkiksi tölkkipunajuurten lientä. Ja jos tahna on liian haalean väristä, lisää punajuurta.
  6. Tässä välissä lehtikaalisipsitkin ovat jo kypsyneet. Ota ne uunista jäähtymään.
  7. Paahda leivinpaahtimessa sulatettuja Moilasen gluteenittomia riisipiirakoita. Paloittele paahdetut ja jäähtyneet riisipiirakat haluamasi kokoisiksi paloiksi.
  8. Aloita täyttäminen: lävistä cocktail-tikulla pohjapala. Levitä kahden lusikan avulla punajuurihummusta sen päälle. Lävistä toinen riisipiirakkapala ja liu ´uta se alemman täytteen päälle. Lusikoi päällimmäiseksi munakoisotahnaa. Ripottele koristeeksi juuressipsien palasia.
  9. Asettele cocktail-palat tarjoiluvadille ja ripottele ympärille lime-lehtikaalisipsejä.