Avainsanat

, , , , , , , , ,

sulkuranta2

Tämän vuoden Avoimen Puutarhapäivän tutustumiskohde löytyi läheltä: Sulkurannan siirtolapuutarha-alue melkein Jyväskylän sydämessä. Vuonna 1948 perustettuun siirtolapuutarhaan kuuluu 136 mökkiä ja se sijaitsee Jyväsjärven rannalla. Tänä vuonna siellä pääsi tutustumaan seitsemään puutarhaan, kahvittelemaan, kirppistelemään ja ylipäätään ihastelemaan tätä pittoreskia maalaiskylää kaupungissa. Alueella voi kävellä tai pyöräillä muulloinkin, mutta nyt siellä sai käydä ihan luvan kanssa, ja mikä parhainta, ihastelemaan puutarhoja ja mökkejä ja juttelemaan niiden omistajien kanssa! Avoimina olleet puutarhat ovat vaatineet valtavasti työtä ja sitä kuuluisaa viherpeukaloa.

sulkuranta6sulkuranta1

Värikkäitä pikkumökkejä kauniine puutarhoineen, kiemurtelevia hiekkateitä – pieni pala kulttuurimaisemaa näinkin lähellä.

sulkuranta4

Palokasta lähtiessämme alkoi juuri rankkasade, mutta Kuokkalan puolella paistoi jo aurinko. Tämän kesän teemana onkin tainnut olla Lomailu sateiden välissä!

sulkuranta3sulkuranta5

Kahvilassa oli makeata ja suolaista suupalaa juomineen. Löytyi laktoositonta ja gluteenitonta mokkapalaakin, vieläpä sopuhintaan. Kiitos siitä!

sulkuranta7

Vielä viimeinen silmäys siirtolapuutarhaan…

sulkuranta8

… ja portin ulkopuolella Jyväsjärveä kiertävällä rantaraitilla tervehtii Kaija Rantakarin runo.

Suosittelen lämpimästi tutustumista ensi kesän Avoimena Puutarhapäivänä!