Avainsanat

, , , , , ,

Herkullinen omenapiirakka syntyy vähällä vaivalla, etenkin kun perheen pienimmäinen huolehti taiteellisesta vaikutelmasta. Tosiaan: miksi viipaleet pitäisi aina asetella vaakasuoraan eli horisontaalisesti?

Herkullinen omenapiirakka syntyi vähällä vaivalla, etenkin kun perheen pienimmäinen, neiti 5v, huolehti taiteellisesta vaikutelmasta. Tosiaan: miksi viipaleet pitäisi aina asetella vaakasuoraan eli horisontaalisesti?

Syksyllä kannattaa hyödyntää kotimaisten omenoiden kulta-aika ja tehdä niistä vaikka piirakkaa. Saimme vaarilta omenoita ja kun muu perhe toivoi kovasti omppupiirakkaa, niin töihin vain! Tämä piirakka syntyy joutuisaan, kun mitään ei tarvitse vatkata, sekoittaa vaan. Pohjan ohje on sama kuin vanilja-persikka -rahkapiirakassa. Täytekin on muutoin sama, paitsi hedelmä on vaihtunut omenaksi. Kanelia ripsottelin hippasen sekä täytteeseen että omenaviipaleiden päälle. Loraus vaniljakastiketta tai viipale vaniljajäätelöä lämpimän, uunituoreen piirakan päälle – a vot!