Avainsanat

, , , , , , , , , , , , , , ,

Virkattu kolmiohuivi viisivuotiaan tyttären lempiväreissä aloittaa vuoden 2017 käsityöt.

Virkattu kolmiohuivi viisivuotiaan tyttären lempiväreissä aloittaa vuoden 2017 käsityöt.  – This crocheted shawl for my five-year-old daughter starts this year´s handicrafts.

Loppuvuodesta 2016 aloin etsiä ohjetta virkattuun, kolmiomalliseen huiviin. Harjoittelin ensin Virus-huivilla, joka minulle vinkattiin Facebookin Hurmaavat huivit!-ryhmässä. Se onkin sopiva malli (löytyy mm. täältä) aloittelijalle ja siitä löytyy jopa ohjevideoita (mm. tämä).

Minulla oli mielessäni tietty lanka eli turkoosin sävyinen Alize Angora Gold Simli Batik. Siinä on hopeaisia lankahaituvia mukana ja on niin Frozen! Täydellinen siis perheen pienimmälle! Neiti kuitenkin halusi Virus-mallin sijaan Lankavan mallin, joten opettelin sitten myös sen, vaikka pientä pähkäilyä se vaati. Ajattelin huivin valmistuvan vuoden loppuun mennessä, mutta joulutohinat vaativat sen verran huomiota, että meni tämän vuoden puolelle.

Koska huivi tuli typylle, tein siitä hieman pienemmän. Tässä on 16 ”simpukkakerrosta” ja menekki oli 1 kerä. Olen oikein tyytyväinen loppulokseen ja niin on pienimmäinenkin!

Lankaa löytyy nettikaupoista, mm. Lankavalta, mutta kävin itse hypistelemässä ja tutkailemassa sävyjä ja tekemässä ostokset Neuloosissa, joka on pieni lankakauppa Jyväskylässä Kilpisenkadun yläpäässä. Suosittelen! Toinen jyväskyläläinen suositeltava lankakauppa on Titityy Toivolan Vanhalla Pihalla.

***

In December 2016 I thought I was ready to learn how to crochet a triangle-shaped scarf for my five-year-old daughter. In Facebook there are numerous, wonderful groups where you can ask for advice. I turned to fellow crocheters in Hurmaavat huivit!-group and asked after a pattern for beginners. I got an answer quickly and started to learn the Virus-pattern (instructions for example here). Luckily there is instruction videos, also! They helped me a lot and I got started.

I had a specific yarn in mind: the turquoise Alize Angora Gold Simli Batik. It is so”Frozen” with it’s colours and the silvery ”touch”! My daughter, however, chose another pattern from Lankava-webshop’s free patterns. With the experience that I gained from the Virus I got the nerve to tackle this pattern and I succeeded! It took me a while longer but I’m very happy with the result and so is my little girl.

I used one ball of yarn since I made the scarf a bit smaller that it is in the pattern picture. I crocheted 16 ”sea shell” layers. I´m quite happy with the result and so is my daughter!

You can find this yarn in web-shops but I visited a quaint little yarn shop called Neuloosi here in Jyväskylä. It´s good to see the colours in day light and then make a decision. I warmly recommend Neuloosi! Other recommendable yarn shop in Jyväskylä is Titityy in Toivolan vanha piha.