Avainsanat

, , , , , , , , , ,

Tähteeksi jäänyt perunamuussi on helppo hyödyntää rieskoiksi. - An easy way to utilize the left over potato mash is to bake flat bread.

Tähteeksi jäänyt perunamuussi on helppo hyödyntää rieskoiksi. – An easy way to utilize the left over potato mash is to bake flat breads.

Mietitkö koskaan, mitä tehdä ylijääneellä perunamuussilla? Yksi helppo vastaus on perunarieskat. Minun ainakin tulee aina tehtyä perunamuussia iso satsi, ja sitä jää aina tähteeksi. Rieskat ovat nopeita leipaista ja maistuvat koko perheelle! Kuvan rieskoissa ei ole kananmunaa, ja jos muussinkin on tehnyt maidon sijasta veteen, ovat rieskat myös vegaanisia. Perunan sijaan voi toki käyttää muita juureksia, kuten vaikkapa porkkanoita!

Jos et käytä kananmunaa, helppo muistisääntö on, että tarvitset yhtä monta desiä jauhoja kuin on muussiakin. Jos käytät kananmunia, jauhoja riittää yksi desi vähemmän.

Rieskat (G, L, V)

5 dl perunamuussia (veteen tehtynä)

5 dl gluteenittomia jauhoja

  1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
  2. Sekoita jauhot muussin sekaan. Älä vaivaa. Ota jauhotetulle kämmenelle noin kananmunan kokoinen keko seosta, pyörittele palloksi, laita leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele tasaiseksi rieskaksi.
  3. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes rieskat alkavat ruskistua.

***

Ever wonder what to do with the left over potato mash? Flat breads are an easy and a quick way to utilize it. I always  make too much mash and then I try to think what to dot with left overs. Well, flat breads are quick to bake and our whole family loves them. These flat breads in the photo have no eggs in them, and if you make the mash with water instead of milk, they are also vegan. If you don´t want to use potatos, try carrots and other root vegetables!

If you don´t use eggs, just remember to add as much flours as you have mash: 5dl mash = 5dl flours. If you use eggs, add one dl less flour.

Potato flat breads (gluten and lactose free, vegan)

5 dl potato mash

5 dl gluten free flours

  1. Set the oven at 225 degrees.
  2. Mix the flours and the mash. Don´t over work it, just gently mix them. Put some flour on your hand, take an egg size ball of mash in your palm, roll it to a ball shape, lay it on oven tray covered with baking paper ja shape a flat bread.
  3. Bake the flat breads at 225 degrees for 15-20 minutes or until they start browning at surface.