Avainsanat

, , , , , , , , , , , ,

dallas3

Jokunen hetki sitten alkoi tehdä mieli kovasti pullaa, ja erityisesti Dallas-pullaa! Minulla on tallessa hyvä gluteeniton peruspullaohje, joka on Olgan pullakirjasta peräisin, ja sillä olen useita kertoja leiponut onnistuneita gluteenittomia pullia. Olgan ohjeen jujuja en voi tässä paljastaa, koska en ole kysynyt siihen lupaa. Vaniljatäytetteen ohjetta googlettelin aikani ja päädyin Kinuskikissan ohjeeseen. Siinä käytetään vaniljakastikejauhetta ja ostin Blå Bandin Vanhan ajan vanililjakastikeaineksia. Ainesosat ovat gluteenittomia, mutta eivät luontaisesti gluteenittomia, ja sisältävät laktoosia. Yritin etsiä laktoosittomia aineksia, mutta nyt ei ainakaan osunut silmään. Jos sellaisia löytyy, sitten pulla on laktoositon. Täytteen voi tehdä muullakin tavalla, minä tein tällä kertaa tällä tavalla.

Dallas-Bostonista tuli tosi hyvää! Ensimmäistä kertaa sattui myös niin, että taikina kohosi odottamattoman paljon. Kun Boston oli tehty, taikinaa oli vielä 2/3 osaa jäljellä! Tein sitten lopuista kranssin, joka oli ennemminkin kuin hevosenlänget kuin sydänkranssi. Toiseen puoliskoon tuli omenahilloa ja kanelia – nam! – ja toiseen vadelmahillotäyte, hyvää sekin. Samalla tuli hillopurkkien loput käytettyä ja pakastimessa on paljon vierasvaraa… Kaikinpuolin hyvä tilanne siis!

Mitähän seuraavan kerran laittaisin pullan täytteeksi? Hmm. Täytyy jäädä makustelemaan 🙂

***

Some time ago I had a craving for buns with vanilla filling. I´ve made gluten free buns with the same recipe from Olga´s pullakirja(unfortunetaly not available in English) for a couple of years, but I think any kind of gluten free bun recipe will do. For this Boston cake you´ll need a batter with 2,5-3 dl milk, water or vegetable milks (for example oat milk or cream, soya milk…). I know, it sounds like a small amount, but is quit sufficient. You can make a bigger batter with 5 dl of liquid and make ordinary cinnamon buns with the rest of it.

With some googleing I found alternative recipes`s for that wonderful creamy vanilla filling. I used Kinuskissa´s recipe that includes vanilla flavoured quark and vanilla custard powder. This my transalation of ingredients:

100 gr lactose free butter or margarine

1 pouch – approximately 63g vanilla custard powder

200 gr vanilla flavoured lactose free quark

0,5 dl sugar

1 egg

(3/4 dl crushed almonds, if you like, I´m allergic so I don´t use almonds)

  1. Melt the butter or margarine.
  2. Mix other ingredients in. Spread the filling on top of dough that´s been rolled flat with a rolling pin. Kinuskikissa has great photo tutorial in her blog 🙂
  3. If the buns are shaped as Boston cake, bake it in 180-200 degrees for at least 25 minutes. Check if the cake is already baked around 20 minutes or so.