Avainsanat

, , , , , , , , , , , ,

Pohja on paistettu ja täytteet (taco-maustettua jauhelihaa, pinaattia ja tomaattia) levitettynä. Tämän voisi nauttia näinkin, mutta päätin kokeilla rullausta. – The base is now baked and fillings (taco seasoned minced meat, spinach and tomatos) spread. Next step: wrapping!

Tunnustan: tätä reseptiä olisi pitänyt kokeilla jo kauan sitten! Kutsu vapauteen -blogin vähähiilihydraattisten karppirullien ohjesivu on pitkäaikaisin aukiollut välilehti tabletissani… Jotkut teistä tietävät mitä tarkoitan! 😀 Tietokoneella reseptisivuja selaillessa tulee herkemmin printattua resepti talteen, mutta iPadissa, ainakin minulla, on paljon välilehtiä auki ajatuksella: ”tätä pitää kokeilla, sitten, kun, jahka/joku myy syy/viivästys”. Nyt tämä hyvältä kuulostava resepti on testattu ja todettu erittäin toimivaksi! Kiitos 🙂

Valmis rulla. Totesin, että sen voisi rullata tiiviimmäksikin. – The wrap is ready. Next time I´ll roll it a bit tighter.

Kutsu vapauteen -blogin Satulla oli kaksi variaatiota reseptistä. Hän käytti karkeata psylliumia, mutta minulla oli hienojakoista, joten muutin vain sen määrää. Eli tässä Satun ohje:

4 kananmunaa

2 dl laktoositonta turkkilaista jogurttia

0,5 dl hienojakoista psylliumia

suolaa

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Sekoita vispilällä jogurtti mukaan. Vispaa psyllium muutamassa erässä seokseen. Lisää suola.
  3. Levitä taikina samantien lusikalla ohueksi kerrokseksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  4. Paista noin 10 minuuttia 200 asteessa.
  5. Levitä esivalmistetut täytteet ja kääri rullalle.

Seuraavaksi ajattelin tehdä tästä yksinkertaisesta taikinasta pyöreitä tortilloja. Tämä resepti taipuu moneksi!

***

This is a simple and multi-purpose recipe that I should´ve tried earlier. It´s created by Satu Sjöholm, blogger from Kutsu vapauteen -blog. This recipe probably hasn´t been translated into English before, so here it goes:

Gluten and lactose free wraps

4 eggs

2 dl lactose free Turkish yoghurt

0,5 dl fine-grained psyllium seeds

salt

  1. Pre-heat the oven to 200 degrees.
  2. Brake the eggs and stirr. Add the yoghurt and mix well with a whisk. Whisk in the psyllium and salt.
  3. Spread the paste with spoon right away on oven tray that´s covered with baking paper.
  4. Bake in 200 degrees for about 10 minutes.
  5. Spread pre-prepared fillings on top and wrap. Enjoy!