Avainsanat

, , , , , , , ,

Lapsuudenherkku perunavelli palasi ruokalistallemme. Hyvää! - Potato puree soup. Simple and tasty!

A-luokan lihansyöjä oli saanut lounasravintolassa hyvää pekoni-perunakeittoa ja toivoi, että sitä voisi saada kotonakin. Annoin vihjeen jäädä hautumaan ja mietin, että eipä ole tullut pitkään aikaan tullut tehtyä pottuvelliä. Siitä on jäänyt hyvä lapsuusajan makumuisto mieleen. Miksipä ei? Hommasin jauhoista perunaa, kuorin, keitin, muussasin ja lähdin lisäämään nestettä, tässä tapauksessa sipulin makuista ruokakermaa, sitten maitoa, kunnes soppa oli koostumukseltaan sopivan oloista. Paistoin myös pekonisiivuja rapsakoiksi ja niitä sitten sai halutessaan murentaa keiton päälle.

Hyväähän se oli. Tosi hyvää. Sitten selvisi, että se ravintolan keitto olikin ollut ihan toisenlaista, mutta itse kuvittelin sen mielessäni tällaiseksi. Ei itse asiassa haitannut yhtään, päinvastoin, olen tosi tyytyväinen, että lapsuuden herkkuruoka palasi ruokalistallemme!

Keittoa/velliä on helppo muokata. Kasviskermaa käyttämällä siitä saa vegaanisen. Tuoreilla yrteillä, tai kuivatuilla, ja mausteilla voi muokata makumaailmaa. Tätä on helppo varioida ja on helppoa kuin heinänteko 🙂

Perunavelli

2 kg jauhoista perunaa

(kasvis)ruokakermoja tai -maitoa

suolaa

***

Potato puree soup is one of my favourite dishes from childhood. It´s simple, tasty and easily variable. You can add fried and crumbled bacon on top or use veggie creams and milks to make it vegan. Herbs and spices – you name it!

All you need is about 2 kg potatos, preferably a variety that´s good for mash, milk and salt. Peel and slice the potatos, cook until done, pour out most of the water, mash the slices and start adding cream/milk until the soup is to your liking. Add salt, spices or herbs.

Simple and tasty 🙂