Avainsanat

, , , , , , , , , , , , , , ,

Neliönmallinen huivi kaksinkerroin taitettuna ja reunoista parin sentin matkalta kiinni ommeltuna – yksinkertainen huivi/shaalimalli, joka on helppo toteuttaa.

Yksi ikuisuusprojektilta tuntunut käsityö on taas valmistunut! Ja sopivasti kevään, ja kesänkin, korvalla viileisiin päiviin ja yöksi kallistuviin iltoihin. Testasin myös, että shaali toimii hyvin takinkin alla neuleena ja kaulahuivina sekä kotona hartioiden lämmikkeenä.

Idean sain jyväskyläläisen Neuloosi-liikkeen kauppiaan esitellessä omaa huiviaan. Hän oli tehnyt sen isoäidin neliöstä, virkannut vain isommaksi, kunnes neliö oli sopivan kokoinen. Tuon minäkin osaan tehdä näillä taidoilla, ajattelin. Kotiin päästyä ajatus jäi muhimaan, ja pian hoksasin, mitä lankavaraston lankaa voisin hyödyntää. Olin pilatessukkia varten ostanut helmenharmaata Alpaca Mixiä, mutta kun toteutus alkoi venyä ja vanua, ymmärsin, että tässähän on sopiva lanka. Ihana väri ja varmasti lämmin materiaali! Yksivärisessä langassa kuviotkin pääsevät paremmin esille.

Tässä käsittelemätön kuva eli värisävy on lähimpänä oikeata. Aloituskuvio on opeteltu OmaKOPPA:n selkeistä, kuvallisista ohjeista.

En halunnut shaalista kuitenkaan isoäidin neliön näköistä, vaan etsin katseenkiinnittäjäksi ja aloitukseksi jotain erilaista. OmaKOPPA:n sivuilta löytyi kukkaneliön ohje – kiitos selkeydestä ja kuvista! Siitä eteenpäin jatkoin virkkaamista ihan oman mielen mukaan. Tarpeeksi iso neliö oli tavoitteena ja reunoihin jotain yksinkertaista pitsiä.

Huiviin tuli välillä myös hieman koholla olevia kuvioita. – Sometimes I crocheted rounds of stitches that slightly rise above other rounds.

Välillä tuntui, ettei shaali ikinä tule valmiiksi, mutta tulihan se. Lisää lankaakin piti ostaa matkan varrella. Siihen kului noin 9,5 kerää Dropsin vaalean helmenharmaata Alpaca Mixiä = 475g = 1520m, koukku oli 3. Se on kooltaan noin 108 x 108cm. Sain sitä höyryteltyäkin ja kaverin vielä malliksi kuvaa varten. Huivi on käyttövalmis – olen oikein tyytyväinen!

***

It took me a while to crochet this shawl but now that it´s ready, I couldn´t be happier. The idea is quite simple: just crochet a large square, fold it in half and sew the rims together (2-3cm is enough). Then you can wear the shawl as a jacket or lift it up to wrap it around your neck as a scarf in cold weather. I´m happy that I finished this just in time for the chilly spring (and perhaps summer) evenings 🙂

I used Drops´s Light pearl grey Alpaca Mix yarn. I used 9,5 balls and size 3 hook. The center design, the flower square,  is from OmaKOPPA:s blog. After that I just used my imagination. I didn´t use any difficult or complicated stiches. Still I managed to create something beautiful 🙂

This shawl is approximately 108 x 108cm.