Avainsanat

, , , , , , ,

Jyväskylässä toimii kaksi pientä kahvipaahtimoa: Punainen kirahvi Vaajakoskella ja Paahtimo Papu keskustassa Yliopistonkadulla. Molempien paahtimoiden tuotteita on saatavilla ainakin isommista marketeista sekä useista kahviloista. Lisäksi yritykset olivat maistattamassa tuotteitaan ja kertomaan toiminnastaan muun muassa maaliskuisilla Kirja-, Antiikki-, Ruoka- ja Viinimessuilla Jyväskylässä.

Alkuvuodesta olin mukana järjestämässä Suomi 100v-neulojaisia, joissa neuloimme vastasyntyneille villasukkia. Pariin tilaisuuteen saimme Punaiselta kirahvilta kahvipaketit, joista keitimme sitten neulojille kahvit. Hyvin maistuivat! Kuvassa oleva Caffe da Tavola oli minustakin oikein hyvää, vaikken ole kahviasiantuntija. Se ei myöskään ollut liian erikoisen makuista, joten sen luulisi sopivan useimpien makunystyröille. Jos haluaisi viedä vaikka tuliaisiksi paikallisesti paahdettua kahvia, niin tässä on yksi hyvä vaihtoehto. Iso plussa on suodatinjauhatus, sillä useimmille lienee vain tavallinen kahvinkeitin.