Avainsanat

, , , , ,

Kinuskisesta kinderjuusto-kakusta muokattu laktoositon ja gluteeniton kinuski-suklaa-kakku oli aikuisten suosikki.

Perheen pienimmäinen on kohta kuusi vuotta. Ei niin pieni enää! Kahdet synttäritkin on juhlittu, kolmannet ovat ensi viikonloppuna. Kahdet ensimmäiset onnistuivat todella hienosti. Salaisuutena taisi olla kaksi asiaa: voimistelurenkaat ja cocktailtikut! Ensin ongittiin jokaiselle oma mehulasi, jonka sai sitten viedä kotiin, sitten lapset herkuttelivat etupäässä tikuilla. Sen jälkeen muksut painuivat alakertaan renkaille ja aikuiset saivat kahvitella rauhassa. Siinä vaiheessa kannoin pöytään kinuski-suklaa-juustokakun – aikuisille! Näillä synttäreillä huomio oli myös tutuissa äideissä, jotta hekin saivat herkutella ja istua välillä kahvipöydässä rupattelemassa toisten äitien kanssa.

Lasten suosikit!

Juustokakkua sain maistaa eräillä synttäreillä ja se oli aivan mahtavaa. Eräs toinen ystävä jakoi samaisen kakun eli Kinuskisen kinderjuusto-kakun kuvan somessa ja häneltä sain linkin reseptiin. Resepti on peräisin Ruususuu & Huvikumpu-bloggaajalta. Meillä kun tarjottavat ovat laktoosittomia ja gluteenittomia, niin jouduin muokkaamaan reseptiä hieman. Kinder-suklaa on ihanaa, mutta sisältää laktoosia, niin jouduin sen jättämään pois. Muutenkaan laktoosittomia pääsiäismunia, joita alkuperäisessä ohjeessa käytettiin, ei juurikaan ole. Onneksi lähimarketin hyllyltä löytyi laktoositonta Brunbergin maitosuklaata, jota sitten raastoin täytteeseen mukaan sekä päälle koristeeksi. Sokerin ohjeesta olisi melkein voinut jättää pois kokonaan, sillä nyt laitoin vain lusikallisen ja silti kakku oli imelää. Silti ihan taivaallisen hyvää ja se sai paljon kehuja! Joten kiitos ihanasta reseptistä, tätä kakkua tulen tekemään toistekin! Plussaa myös siitä, ettei tarvinnut paistaa uunissa eikä käyttää liivatteita. Syötävät kakunkoristeet löytyivät lelukaupasta. Ne sisältävät laktoosia, mutta ne pystyi helposti ottamaan pois kakunpalasen päältä. Keksipohjan keksit vaihdoin gluteenittomiin digestive-kekseihin.