Avainsanat

, , ,

Yhteensä 20 viikkoa matkaa Mandala Madnessin kanssa ja nyt se on valmis, pingottamista vaille valmis. Viimeisellä kierroksella, olisiko ollut kierros numero 111, silmukoita oli lähes tuhat. Yllättävän nopeasti se kuitenkin meni! Valikoin uloimmille kerroksille hieman syksyn värejä ja uloimpaan kehään tumman sinistä, vähän kuin pakkasyön kirpakka puraisu. Niin paljon värien valintaan vaikutti vuodenaika, jolloin kutakin osaa virkkasin. Kesällä kesäisempiä värejä, kevättalvella värikkäitä välähdyksiä harmaiden pälvien vastapainoksi.

Tässä alemmassa kuvassa näkyy vasemmalla ulkoreuna, joka minulle tuo mieleen Lapin ja pohjoisen öiset sävyt, kun päivä taittuu yöksi. Oikealla puolella on kesäajan kukkakehä, joka toi päiväntasaajan värit mieleen. Pidin kovasti värien miettimisestä ja sommittelusta, vaikka aika paljon yritin käyttää lankajemman lankoja. En siis ostanut valmista lankapakettia, vaikka niitäkin olisi ollut tarjolla.

Viltin/päiväpeiton halkaisija on 155 cm. Mietin kovasti virkkaisinko vielä kulmatkin. Ehkä. Tällä välillä gradun nakutuksen lomassa neulon ainakin yhdet sukat valmiiksi 🙂 Mandala Madness oli hieno matka ja sukellus virkkauksen syventäviin opintoihin, niin paljon opin uusia tekniikoita ja sain uskallusta matkan varrella! Suosittelen lämpimästi yhteisvirkkauksia tai -neulomisia 🙂

***

I can´t believe it – my Mandala Madness is completed! It took me around 20 weeks altogether as I crocheted few parts, took a brake and then continued. Now I can see clearly how much the colours affect me. In the lower photo, on the left, is the outer rim of MM. The colours remind me of Lapland, how the Autumn turns into winter and day into night; on the right is the center of MM that I crocheted in Spring and Summer – my ”Paradise Bird”, beautiful colours of Brazil. I love the colors I chose even though I mainly used yarn balls from my ”yarn stash”. Well, people tend to buy yarn colors they like, don´t they? 🙂

This quilt is 155 cm in diameter. I´m thinkig of crocheting the corners. First I have to block my MM, then knit a pair if wool socks whilst writing my Master´s thesis. Lots to do! Mandala Madness was a wonderful journey, I learned many new techniques and joyed. I warmly recommend joining crochet or knit alongs!

Mandala Madness is copyrighted by Helen Shrimpton.