Avainsanat

, , , , ,

Nämä lapaset olivat keskeneräisinä jo liiankin kauan, mutta nyt tein ne valmiiksi – ja kreivin aikaan. Lapsi nimittäin kohta kasvaisi näistä ohi! Näistä tuli tämän ja ehkä ensi talven lapaset. Vähän hienostelulapasten puolelle menevät, kun valkoinen on aika arka väri kurakeleille, mutta näille tulee sen verran käyttöä kuin tulee kauppa- ja kyläilylapasina.

Sydänkuvion ohjeen muistan löytäneeni jostain lehdestä (vai blogista?), mutta en löytänyt printtaamaani ohjetta mistään. Luultavasti se taas löytyy nyt, kun en enää tarvitse sitä! Minulla oli toinen lapanen tehtynä ja siitä oli helppo katsoa mallia toiseen lapaseen. Kalvosimen (lapasen varren) reunaa kutsutaan itä-karjalaiseksi kierrereunaksi, se on perinnemalli. Joustinneule on tehty yksi oikein, yksi nurin -neuleella. Neulepinnan tasaisuudessa on toivomisen varaan, mutta kirjoneule syntyy minulta hitaasti ja täytyy olla tähänkin oikein tyytyväinen. Pääasia on, että lapsi pitää niistä 🙂

Lanka on Novitan 7 veljestä.