Avainsanat

, , , , ,

Iltapäivälehdessä oli vähän aika sitten artikkeli Anneli Leinon hittireseptiksi nousseesta nikkarinvuoasta. Leino julkaisi tekemästään vuoasta reseptin ja kuvan Facebookin Kotiruokaryhmässä ja päivitys sai suuren suosion. Ja mikä ettei! Itsekin makustelin reseptiä ja totesin sen kivan kuuloiseksi ja etenkin sellaiseksi, joka menisi koko perheelle. Meillä enemmistö pitää selkeistä perusmauista ja siinäpä sitä onkin välillä miettimistä, että miten päin ne perusruoka-aineet tällä kertaa lautaselle asettaisi.

Nikkarinvuoassa perusaineet ovat keitetty peruna, lenkkimakkara ja tomaatti. Niitä sitten ladotaan vuokaan riveittäin ja päälle munakerma/maitoseos. Lopputuloksen voi kruunata vielä juustoraasteella. Ajattelin, että tällä yhdistelmällä ei voi mennä pahasti metsään, eikä niin käynytkään. Hyvin vuoka maistui, joskin pienimmäinen ei tomaateista välittänyt ja sain ne sitten itse syödä. Vuoka menee lounaan tai iltaruuan ohella vaikka iltapalaksi, sillä vaikka se on täyttävää, se on yllättävän kevyttä. Vuoka on uunissa puolisen tuntia, niin sillä aikaa käy vaikka saunassa. Joissain kommenteissa on purpatettu siitä, että onhan noista tähteistä ennenkin tehty ruokaa ja kyllä minun lapsuudessa tehtiin makkaravuokaa ennen kuin makkaraa oli keksittykään, mutta minusta on vain hyvä, että simppeleitä reseptejä nostetaan esille. Vuoan jälkeen muistui nimittäin mieleeni se, ettemme olekaan pitkään aikaan tehneet lämpöisiä voileipiä. Jos joku resepti innostaa ihmisiä kokkailemaan, se on ainoastaan positiivinen asia!

Tein vuoan iltapäivälehdessä olleen ohjeen mukaan. Viipaloin 5-6 keitettyä perunaa, 4 tomaattia ja uunilenkkiä. Ladoin ne vuorotellen vuokaan ja päälle muna-kerma-seoksen. Päälle vähän juustoa – a vot!