Avainsanat

, ,

Olemme tehneet pienimmäisen kanssa useana vuotena jäälyhtyjä. Joskus olemme värjänneet veden vesiväreillä tai saippuaväreillä, mutta tänä vuonna emme käyttäneet värejä. Täytimme vain 16 tyhjää maitopurkkia ja laitoimme ulkovarastoon jäätymään. Eilen, kun oli Jyväskylässä talven kylmin päivä (aamulla -27 astetta), kokosimme jäämurikat lyhdyksi. Toinen valokuvista on otettu sinisellä hetkellä, toinen noin klo 17, jolloin oli jo pimeää. Tänään onkin jo paljon lauhempaa, noin -3 astetta, mutta on  melkoinen lumimyräkkä. Huomiselle luvattiin plussakeliä, mutta jospa tuo lyhty säilyisi vielä muutaman päivän – kun sen kaivaa lumikinoksesta esiin!

Tämä vuosi tuo muutoksia tullessaan, sillä postiluukusta kolahti ohjeet pienimmäisen kouluunilmoitusta varten. Ei hän niin pieni enää olekaan… Syksyllä meillä onkin sitten reipas eppuluokkalainen. Tänä lukuvuonna perheestämme kaksi on ollut koulutiellä: minä jatkoin opintojani ja lapsi aloitti eskarin. Sama jatkunee syksyllä 🙂 Nyt kuitenkin nautiskellaan talven selästä, joka jo kovaa vauhtia kallistuu kevättä kohden. Luistellaan, hiihdetään ja ollaan pulkkamäessä sen, minkä kelit sallivat!

***

I´ve made ice lanterns past few years with the youngest member of our family. We´ve used water colors and soap colors but this January we didn´t dye the water. We filled 16 empty milk cartoons, let them freeze outside and yesterday peeled the cartoons of and piled ice bricks as a lantern. Yesterday it was the coldest day here in Central Finland, -27 degrees celsius in the morning. In the afternoon the thermometer showed -13 degrees so it was warming up. I took pictures at dusk, ”the blue moment” when daylight turns blue before turning into evening and night, and at 17 o´clock when it was already dark. Today the temparature is -3 degrees and we have a snow storm blowing outside. Well, when it stops snowing, we´ll just have to dig the lantern up from the snow!

We´re past the mid winter and it´s getting lighter and brighter outside. The day is longer and luckily this year we have plenty of snow for iceskating, skiing and other winter time activities 🙂