Avainsanat

, , , , , , , , , ,

vappu

Opiskeluissa oli donitsin kokoinen tauko ja vappu tulossa, kun jouduin – yllättäen ja pyytämättä – mainoksen uhriksi… Confettin myymälässä Palokassa on Wiltonin donitsipellit tarjouksessa ja mietin pari päivää, tarvitsenko sellaista vai en. Kävin kerran jo hypistelemässä peltiä, mutta sillä kerralla sain puhuttua itseni pois. Samalla kauppareissulla hypnotisoiduin viherpihalla magnolian taimesta, mutta onneksi järki voitti (magnolia ei selviytyisi pihallamme). Donitsipelti jäi silti kummittelemaan mieleen ja kävinkin eilen kotiuttamassa supersuloisen minidonitsipellin (pääsin myös magnolian ohi)!

Ostin vain yhden pellin, sillä ajattelin testata donitsitaikinaa kotona oleviin madeleinevuokiinkin. Ystäväni T vinkkasi minulle gluteenittoman reseptin, jota yhdistelin Confettista saamaani ohjeeseen. Tällä ohjeella saa noin 40 kpl minidonitseja:

Donitsit (G, L)

2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta, esimerkiksi Semper Fin Mix

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

1 dl sokeria

(sitruunan raastettua kuorta tai 1-2 tl sitruunan mehua makua antamaan)

50 g sulatettua, laktoositonta voita

2 dl laktoositonta kermaviiliä

1 kananmuna

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele tai öljyä pellin kolot.
  2. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa sähkövatkaimella kaikki ainekset sekaisin, laita pursotuspussiin ja pursota pellin koloihin noin puolen väliin.
  4. Paista noin 5-7 minuuttia 200 asteessa (paistoaika riippuu uunin tehosta, meillä 7 minuuttia on sopivampi)
  5. Kuorruta jäähtyneet donitsit esimerkiksi kastamalla ensin voisulaan ja sitten sokeri-kaneli-seokseen tai tekemällä pika-pomada: 1,5 dl tomusokeria, johon sekoita 3-4 tl vettä/sitruunamehua. Kuorrutuksen voi viimeistellä halutessaan nonparelleilla tai strösseleillä. Vain mielikuvitus on rajana 🙂

Iloista vappua! Klara vappen! Happy May Day!

Tarvikkeet on itse ostettu.