Avainsanat

, , , , , ,

kasvisspagu

Jotkut haaveilevat rantalomasta, minä julienneveitsestä. Julienneveitsellä saa helposti siipaloitua kasviksista ”spagettia”, joskin kasvikset voi pilkkoa ohuiksi pitkuloiksi myös tavallisella veitsellä. Loppukesästä sain kuitenkin aikaiseksi hommata  julienneveitsen ja a vot! Kylläpä tuli kasvisspagetin ainekset helposti kasaan. Testailin tässä aiemmin Suvi Rüsterin FODMAP-reseptejä: (Anna 31/2018) Kvinoa-fenkoli -risottoa ja nyt kokeilin Sitruunaista broileri-kasvisspagettia. Tästäkin voi jättää lihan ja maitotuotteet pois ja korvata ne vaikkapa kasvisjuustolla. Sitruuna toimi oikein hyvin, joskin kuoriraasteen, kurkuman ja mintun jätin pois. Lisäsin paistovaiheessa pannulle laktoositonta mozzarellaa, lisäksi kiersin pari kierrosta viispippurimyllystä annoksen päälle. Broilerin fileesuikaleiden sijaan ostin valkosipulilla ja yrteillä maustettua broilerin minuuttifilettä, kypsensin, paloittelin ja lisäsin kasvisten kera pannulle. Kurkuma olisi kyllä saattanut tuoda toivottua kipakkuutta, joten sitä laitan seuraavalla kerralla. Ruuasta tuli todella hyvänmakuista ja teen sitä ehdottomasti toistekin!

Sitruunainen broileri-kasvisspagetti (G, L)

4 annosta

1 (400g) kesäkurpitsa

2 porkkanaa

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä

300g broilerin fileesuikaleita

1 tl kurkumaa

1 tl suolaa

1 dl raastettua parmesaanijuustoa

1 dl minttua

  1. Pese kesäkurpitsa. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa kesäkurpitsat ja porkkanat kuorimaveitsellä tai julienneveitsellä ohuiksi pitkiksi suikaleiksi.
  2. Pese sitruuna lämpimällä vedellä. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää pannulla broilerinfilesuikaleet. Paista sekoitellen 6 minuuttia. Mausta kurkumalla ja suolalla. Lisää pannulle kasvikset, sitruuna kuoriraaste ja -mehu. Paista sekoitellen vielä 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
  4. Raasta joukkoon parmesaanijuustoa. Hienonna minttu ja lisää pannulle.