Avainsanat

, , , , , , ,

juna

Tänä vuonna pitkästä aikaa kävin Helsingin kirjamessuilla. Torstaiaamu valkeni lumettomana, mutta jo kahdeksan aikaan aamulla alkoi Jyväskylässä tupruttaa lunta. Tunnin päästä valkoista tuli taivaalta solkenaan ja oli otettava järki käteen. Kesärenkailla ei todellakaan pääsisi juna-asemalle, joten taksi tuli hakemaan kotipihasta. Kiirettä ei olisi ollut, sillä juna oli jo saapuessaan myöhässä. Muuten matka sujui mallikkaasti ja Helsinkiin saavuttiin ajallaan.

Minulla oli muutama tunti aikaa olla messuilla. Tutustuin muutamaan osastoon ja ostin tuliaiset sekä kävin syömässä. Messuilla oli siihen aikaan ruhtinaallisen väljää, ei tarvinnut juurikaan jonotella!

tatupatu

Kävin kuuntelemassa mm. Salla Simukkaa ja Maria Turtschaninoffia.  Hyvä, että sattumalta bongasin heidät keskustelemassa lavalla, sillä jätin repun kanssa narikkaan muistiinpanoni tärpeistä ja suunnitelmat menivät uusiksi. No, mainiosti meni näinkin. Sitten kävin morjestamassa Stresa Kustannuksen väkeä. Oli kiva nähdä pitkästä aikaa ja pääsin tutustumaan kustantamon uutuusteoksiin.

Ennen kotimatkaa ehdin käydä myös Karjalatalolla viemässä graduaineistoni, tavata ystäviä sekä tehdä pienet ostokset. Tällaisen hienon heijastimen ostin Karjalatalon SieMie-kaupasta (kuva on itse ottamani, vaikka ensisijaisesti tarkoitin sen gradublogiini kuvitukseksi):

heijastin

Matkasta jäi hyvä mieli ja olihan se kiva miniloma arjesta. Kesäajasta on siirrytty talviaikaan ja omat ajatukset pitäisi kääntää takaisin opintojen pariin. Olen edennyt yli puolenvälin ja nyt vaan pitäisi keskittyä esseiden kirjoittamiseen. Piristysruiskeena toimii luovan kirjoittamisen kurssi, jolle ilmoittauduin palkintona gradun valmistumisesta. Lyriikkaosuus päättyi pienryhmätyöpajaan viime viikolla ja vaikken ensisijaisesti pidä itseäni runoilijana, sain kannustavaa palautetta. Huomenna alkaa proosan osuus ja se on sitten proosaa loppuvuosi, kun on monta tekstiä työn alla (olin muuten Marko Hautalan vetämällä kauhun kirjoittamisen kurssilla kuun puolivälissä, siitäkin syntyi yksi teksti!). Lisäksi minulla taitaa olla uusi kirjekaveri, jonka kanssa voi keskustella lasten- ja nuortenkirjallisuudesta ja saada hyviä lukuvinkkejä 🙂 Talvi saa nyt saapua, sillä nyt on paljon lukemista ja kirjoittamista, akateemista ja muuta!